Transformarea unui strain in prieten

Relatile umane sunt fascinante, iar transformarea unui strain in prieten sau membru al familei este un fenomen mai mult decat interesant de observat din punct de vedere psihologic. Modul in care se cunosc doi oameni si ajung sa se completeze, sa se inteleaga. De cele mai multe ori oamenii stau impreuna pentru ca au puncte in comun, au lucruri care ii unesc, iar diferentele nu sunt atat de mari incat sa ii desparta. Transformarea unui strain in prieten

Comunicarea

Oamenii se inteleg, se cunosc atunci cand comunica. Cand au curajul sa comunice ceea ce simt cu adevarat, sa fie deschisi unul cu altul, sa fie sinceri. Sinceritatea implica si vulnerabilitate, oamenii isi pun „masti”in viata de zi cu zi pentru a nu fi raniti.

Nu il cunosc pe fratele meu

Sau pe tatal meu sau pe sora mea. Chiar daca pare incredibil se intampla; sa nu iti cunosti fratele. Se intampla aatunci cand nu exista o comunicare autentica si chiar daca stai cu cineva sub acelasi acoperis nu poti sa ai idee ce este in sufletul lui.

Cum se poate rezolva acest lucru ? Sa comunici, sa intelegi si sa accepti diferentele…ceea ce ii desparte pe oameni sunt diferentele si incapatanarea de a dori ca ceilalti sa adopte aceleasi valori ca si noi. Aceleasi principii, ocupatii, aspiratii. Cand toate acestea sunt ca uleiul si apa comunicarea sincera dispare si este inlocuita cu instrainarea. Chiar si de familie.

Cum ne dam seama ca un strain nu mai este strain ?

Poate suna fara sens..insa intrebarea raomane; Cum ne dam seama de asta. Cum ne dam seama ca o persoana ne este de acum apropiata?

Eu am un raspuns simplu; Atunci cand vorbim cu el / ea la telefon si ne dam seama fara sa se spuna nimic concret daca ii este bine sau nu. Alta varianta; ne intalnim cu el / ea si ii citim in privire sufletul šŸ˜€

foto brookdalecc.edu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *