Top meserii periculoase. Unde nu as vrea sa lucrez?

Ma intrebam de curand ce meserii inedite cunosc si pe care dintre ele nu le-as incerca. Sau poate le-as incerca dar cu teama. Se spune ca un om curajos este acela care nu fuge de fricile sale, ci le recunoaste si are curajul sa le infrunte. Personal imi este frica de intaltime, astfel ca tot ce presupune ” in aer”  spun „pas”.

Top meserii periculoase

Alpinism utilitar – Sunt acei oamenii care atunci cand au fost mici s-au catarat in copaci, ulterior au urcat pe munte si dupa aceea au inceput sa transforme pasiunea in job si s-au apucat de alpinism ultiliar. Glumesc. Sau poate ca nu, insa mie asa imi place sa cred ca totul are „la baza” o pasiune, o atractie fata de un domeniu.

Nu cred ca poti practica alpinismul utilitar daca iti este teama de inaltime. Din punctul meu de vedere alpinistii utilitari sunt oameni curajosi. Sa stai tu atarnat la zeci de metri in aer si sa mai si montezi un glaf, spre exemplu, mi se pare mare lucru.

Persona nu cred ca as putea sa fac aceasta meserie si asta pentru ca la finalul fiecarei zile as trai cu sentimentul ca a fost ultima. Cu toate acestea, cred ca as avea curaj sa incerc macar o data experienta aceasta.

Servicii ale alpinistilor utilitari 

  • Montaj glafuri la geamuri
  • Spalarea unor geamuri la inaltime
  • Montajul unor panouri publicitare, spre exemplu
  • Lucrari la acoperisuri
  • Vopsitorie

Soldat – Nu as fi nicio data soldat. Fie el unul ‘de cazarma”,  cu atat mai putin de razboi. Mi se pare periculoasa meseria si cu mari riscuri la finalul campaniei. Plus ca de multe ori nu lupti pentru tara, ci esti doar un „mercenar „deghizat.

Parasutist – Revine din nou la teama de inaltime, insa si meseria de parasutist cred ca se incadreaza in Top meserii periculoase si nu cred ca ar fi pentru mine, cu toate ca unii spun ca e vorba de o viata traita la maxim, insa pentru mine nu e ok 😀

Politisti – cred ca si aceasta meserie intra in top meserii periculoase, nu de alta dar te lupti zi de zi cu toti nebunii si nu ai idee cand iti poti lua o sticla in cap aiurea. Practic fiecare zi are un potential de risc.

Taximetristii – Si ei pot fi catalogati ca facand parte din topul meserilor periculoase. Zi de zi duci in spate zeci de nebuni, astfel ca intr-o zi poti sa transporti si persoane certate cu legea sau in relatie apropiata cu drogurile. Nici meseria de taximetrist nu e pentru mine si cred ca o pot incadra la Top meserii periculoase.

P– Articol aparut in campania de promovare a echipei de la alpinism-utilitarbucuresti.ro.

foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *