Spiru Haret- Liceul ce ii este rusine de universitate


Ai grija cat de sus urci pentru ca s-ar putea sa doara caderea– spune un proverb. Exact asa s-a intamplat si cu Universitatea Spiru Haret, dupa ce a ajuns cea mai mare universitate( din punct de vedere al numarului studentilor inscrisi)
Acum a ajuns Universitatea cu cel mai mare numar de absolventi carora le e rusine ca au absolvit Spiru Haret. Indiferent ca au terminat la ZI sau la FR. Sandramaua scolara s-a daramat peste proprile vise ale mai marilor universitatii. Dorinta de imbogatire i-a facut sa isi piarda capul in momentul in care au vazut ca universitatea poate sa fie o tiparnita de bani la marginea legii. De ce zic asta? Poate ca sunteti tentati sa credeti ca vorbesc „in gol”, dar nu. Am absolvit la Spiru in 2006 pe vremea cand inca examenele inca se puteau pica. Ulterior acest lucru a devenit imposibil, odata cu introducerea sistemului grila-computerizat de examinare. Toata lumea lua examenele- pentru a le lua banii- pentru a le da o diploma- pentru iarasi a le lua banii-
Asa s-a ajuns ca numarul de studenti inscrisi la Spiru Haret in 2008 sa fie de 25.000, iar in 2009 sa fie cu 90% mai mic decat in 2008. Asa s-a ajuns ca liceului „Spiru Haret”-UCECOM sa ii fie rusine ca poarta-din intamplare- acelasi nume ca „celebra” Universitate. Asa s-a ajuns la penibila situatie ca studenti ce au absolvit la Spiru- chiar si la zi- sa nu se poata inscrie la master in cadrul altor universitatii datorita suspiciunii ce planeaza asupra acestora, cu privie la modul de obtinere al diplomei.
In tara noastra exista un consortiu de universitati numit „Universitaria”, care susţine înăsprirea măsurilor de acreditare a universităţilor private şi verificarea legalităţii programelor de studii la toate instituţiile de învăţământ superior din ţară. „Fabricile de diplome care s-au dezvoltat în ţara noastră constituie o metodă de a câştiga bani prin fraudarea publicului, un prejudiciu moral grav adus tineretului (care este format în spiritul profitului nemeritat şi al superficialităţii), şi o atingere adusă imaginii României în lume, prin generarea neîncrederii în calificările naţionale”, susţin reprezentanţii consorţiului.

Spiru Haret o universitate al carei „renume” nu poate fi spalat decat prin inecare(cu parere de rau spun asta)
Ps: am primit ceva ganduri in comentarii, ale unui sustinator al USH.
Am greseli. E adevarat. Nu am timp sa scriu-scriu pe fuga- nu e o scuza. Dar adevarul de la SPIRU e mai grav decat acesta pentru mine. Eu imi pot corecta greselile, dar imaginea USH nu se mai poate spala 🙁

4 comentarii

 1. ,,Sunt ganduri adunate dintr-o minte ratacita de o trezire matinala.'' :))
  Ok am inteles , te-ai trezit cu mintea ratacita , si ce ti-ai zis …hai s-o fac , scriu un articol despre Spiru Haret : ,,propile vise'';,, examenele mai se puteau pica ; ,,privie''. Cele enumerate sunt scoase din articolul pe care l-ai scris. Greseli majore!
  Aveam pretentii de la dumneata.
  Se pare ca mass media a reusit sa intoxice marea majoritate a populatiei, printre care si pe d-ta, cu minciuni grosolane.
  De unde stii d-ta ca le e rusine absolventilor de la zi si fr.ca au terminat aceasta universitate ??? De ce vorbesti d-ta in numele lor??? 🙂

 2. Si inca ceva… ar trebui este varianta corecta si nu ar trebuii cum ai scris d-ta in replica ce mi-ai dat-o . Gramatica limbii romane cam lasa de dorit …

 3. Draga Andre,
  Eu nu vorbesc despre articole din media, ci despre experienta mea si a celor pe care ii cunosc. Daca doresti sa aperi USH nu e nicio problema. La SPIRU sunt profesori extraordinari, sunt conditii ok. Sunt si probleme si trebuie sa le recunoastem. Nu a nicio mandrie ca ai terminat SPIRU cand vezi ca sunt colegi care au diploma fara sa o merite…..Sunt prea multi. Trebuie sa recunoastem, iar daca sunteti cadru didactic acolo cu putere de decizie trebuie sa faceti ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *