Idei pentru cresterea afacerilor debutante

Sfaturi pentru afaceri mici

In acest articol m-am gandit sa ofer cateva sfaturi pentru afaceri mici. De ce ? Pentru ca am in jurul meu o serie de persoane care isi propun sa inceapa o afacere. Prima lor afacere. Din diverse motive au renuntat la job si vor sa isi dezvolte ceva doar al lor. Sunt “stapani” pe meserie, profesionisti in domeniul lor si au incredere. Cu siguranta la inceput este greu, insa cu timpul ajungi cunoscut.

Sfaturi pentru afaceri mici

Vorbeste despre afacerea ta #1

Primul pas pentru o afacere debutanta este sa se faca cunoscuta in cercul de cunostinte / prieteni: Da de veste tuturor ca ai inceput sa oferi service tamplarie pvc pe cont propriu- spre exemplu-.

Spune-le tuturor ca ti-ai deschis propria ta afacere in acest domeniu.  Vorbeste despre afacerea ta oamenilor din jurul tau, nu ai idee cate conexiuni se pot naste din intamplare.

Site de anunturi – Primul pas pentru cresterea vanzarilor #2

Pune un anunt, doua, trei pe un site de anunturi. E gratis, are un trafic bun si iti poate aduce clienti intr-un mod foarte usor. Un sfat personal: Pune mai multe anunturi, astfel daca oferi reparatii termopane si montaj tamplarie PVC pune doua anunturi. In acest mod serviciile oferite de tine vor fi mult mai vizibile. In urma cu 10-15 ani oamenii cautau prestatori de servicii in ziar. Astazi ziarul s-a teleprtat pe net, iar toata lumea cauta imediat tot ce are nevoie  pe un site de anunturi. E comod, poti compara oferte.

Creează un site – Fii online 100 % #3

Este important sa te promovezi online, iar postarea unui anunt pe un site de anunturi  si realizarea unui site propriu – pe un domeniu .ro – reprezinta modalitati complementare de promovare si atragerea de clienti. Un site propriu iti ofera posibilitatea de a te prezenta pe larg, iti pui cate poze doresti, iti faci seo la nivel profi.

Creează un cont de facebook #3

Un cont cu like ( de brand ) . Astfel vei putea realiza campanii de imagine, concursuri, prezenta oferte si pe facebook. Aceasta platforma social media este site-ul cu cel mai mare trafic din .ro

Raspunde prompt solicitarilor / cererilor de oferte 4#

Intr-o lume in care totul se misca extrem de repede si avem nevoie de serviciul “x” ieri, este important sa raspunzi foarte repede la email-uri. Fa-ti o lista cu preturi, astfel incat sa nu stai sa cantresti de fiecare data ofertele.

Trimite propuneri de colaborari 5#

Uneori poate fi agasat un email nedorit, insa poti formula totul politicos astfel incat mesajul tau sa ne deranjeze.

Stabileste colaborari cu alte firme / persoane fizice ce ofera produse conexe cu domeniul tau de activitate  6#

Ofera-le acestora un procent pentru fiecare client adus catre tine. Spre exemplu daca oferi service tamplarie pvc / montaj  poti sa vorbesti cu o firma ce realizeaza lucrari de renovari apartamente. Acestia pot sa le vorbeasca clientilor si de serviciile tale si viceversa.

Realizeaza-ti flyere / afise #7

Flyerele sunt ieftine. Aceasta este o idee valoroasa din categoria: Sfaturi pentru afaceri mici. Poti sa distribui in zona sediului tau sau in zona in care locuiesti, astfel sansele sa afle cat  mai multi oameni de afacerea ta cresc exponential.

Foto: expertbeacon.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *