Sfaturi pentru afacerile online -Subiectiv

Sfaturi magazin Online
Sfaturi magazin Online

Multi tineri se gandesc sa isi inceapa o afacere, astfel ca m-am gandit sa fac un top cu o serie de sfaturi  pentru cei care se gandesc sa deschida un magazin Online. E laudabil si de apreciat, cu toate ca de la teorie pana in practica te lovesti de „n” probleme. Din putina mea experienta de om ce detine un site si foloseste alte zeci de site-uri, voi enumera cateva idei utile pentru un magazin online. Idei valabile si daca ai un magazin cu state vechi, dar mai ales daca esti la inceput de drum.

Sfaturi magazin Online

Designul site-ului 

Incearca ca site-ul tau sa aiba un design moderm, aerist, fonturi mari, imagini clare. Sa transmita mesaje publicitare simple si usor de inteles. Uneori nu este chiar asa usor de realizat acest lucru.

Raspunde promt solicitarilor

Intr-o lume a vitezei, clientii ar dori sa comande azi si eventual sa i se livreze produsul tot azi. Unele magazine fac deja asta, iar daca tu nici macr nu raspunzi la telefonul de pe site  / pana cand trimiti un raspuns la o solicitare primita pe email trece o zi, inseamna ca ceva este gresit in atitudinea fata de afacerea ta.

Descrierea produselor si continutul text al paginilor

Incearca ca produsele tale sa aiba o descriere cat mai clara si detaliata, astfel alegerea clientului va fi mult mai usoara. Nu incerca sa il pacalesti pe client prin jumatati de masura, astfel il vei avea client doar o data.

Livrarea produselor

Inainte de a deschide un magazin online incearca sa ai deja un contract cu o firma de curierat si sa ai pregatite ambalajele de livrare, astfel incat produsele sa ajunga la clienti.

Plata cu cardul 

Chiar daca implica o bataie de cap, plata cu cardul este cu adevarat necesara pentru un magazin online. Clientii vor sa plateasca rapid si comod. Daca nu esti sigur ca ai toate produsele pe stoc atunci ai o problema cu plata cu cardul pentru ca trebuie sa returnezi banii daca nu ai produsul in stoc si clientul a platit deja cu cardul.

Foto: assets.emailmeform.com

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *