Din viata unui alergic..

Sunt racit de cand ma stiu, stranutam cu spor la prima ora a diminetii si imi curgea nasul de la varsta de 10 ani. Multi ani le spuneam parintilor si medicului de familie ca sunt racit, ei imi confirmau si imi administrau  medicamente in acest sens. Pe masura ce am crescut mi-am dat seama ca nu e vorba de raceala…si astfel medicii s-au prins intr-un final ca sufeream de alergie. Mai precis, rinita alergica cronica perena.

Rinita alergica cronica perena

rinita alergica cronica perena

In timp am urmat o serie de tratamente cu medicamente specifice acestei afectiuni si mi-am renovat casa- la sfatul medicului alergolog. De ce a trebuit sa imi renovez intreaga casa ? Simplu –spun acum – in mobila veche, in dusumea si in covoare isi fac cuibul acarienii, iar acestia reprezinta pentru mine inamicii sanatatii mele.

Cum se manifesta rinita alergica cronica perena ?

Dimineata incepea cu o „partida” buna de stranutat, curs nasul si durerea de cap ( in frunte, deasupra nasului ) Nu sufar de deviatie de sept sau alte probleme de acest gen. Pur si simplu era vorba de alergie. Atunci cand avem zile de „criza” si ma simteam cel mai rau, rinita alergica cronica perena se manifesta prin stare generala proasta. Rinita se confunda foarte usor cu inceputul unei raceli; simti ca trupul este tot mai greu, nu ai chef de nimic si chiar esti iritabil. In timp starea mea de sanatate s-a imbunatatit, nu mai am acele crize decat foarte rar si doar atunci cand ma expun unor stimuli externi cu un puternic efect pentru alergia mea: praf, praf si iar praf, parfum excesiv, mirosuri puternice…

Parfumatii din metrou..

Atunci cand merg cu metroul am urmatoarea problema in viata mea de alergic; cetatenii care isi dau cu toata sticulta de parfum. O arunca pur si simplu pe ei. Fara sa isi dea seama acesti oameni imi fac foarte mult rau si imi transforma dimineata intr-un sens negativ. Simt ca nu mai pot respira din cauza acestor chimicale si stranut ingrozitor dupa ce cobor din metrou. Un coleg imi sugera sa stranut pe ei, iar la final sa imi cer scuze politicos: Imi pare rau, dar parfumul in exces imi face rau.

Sursa Foto: studentie.ro

Un comentariu

  1. Si eu am alergie la praf, polen, par de animale si nu numai, insa de ceva timp am gasit un nou remediu natural de la Hay Max. Imi place foarte mult pentru ca este sub forma de crema si trebuie doar sa ma dau cu ea la nas si in jurul ochilor ca sa nu mai lacrimez. L-am gasit pe site-ul: https://www.longeviv.ro/hay-max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *