Primaria de la Mall se afla in Iasi

iasi primaria iulius mall 1In Iasi cred ca este o situatie unica in tara; Primaria Iasi isi are sediul Direcţiei Locale pentru Evidenţa Persoanelor la ultimul etaj al Mall-ului Iulius. Intr-o vizita recenta in Iasi am observat aceasta situatie un pic bizara- cel putin la prima vedere.

In mintea mea spatiul din Mall are o destinatie exclusiv comerciala, astfel putem intelege si un pret piperat. Cei ce investesc intr-un astfel de complex investesc foarte multi bani si in promovare, marketing, etc. O institutie publica se autofinanteaza din banii publici, astfel ca este mult mai important sa cheltuiasca bugetul pentru realizareaa unor obiective de larg interes. Personal consider ca este mult mai important ca primaria sectorului 1 din Bucuresti -de exemplu- sa construiasaca / renoveze anual un parc decat sa isi mute sediul pe Bld Magheru intr-un spatiu inchiriat.

Primaria Iasi isi are sediul in MALLiasi primaria iulius mall 4

Cetatenii nu au nici-un avantaj daca merg si isi fac buletinul in mall sau merg intr-o cladire amplasata intr-o zona oarecare din Iasi. Poate un avantaj este pentru patronii maagazinelor din mall prin cresterea afluxului de vizitatori.

Personal sunt curios sa aflu cat plateste primaria Iasi pentru inchirierea acestui spatiu. Ma indoiesc ca acel mall a fost constuit printr-un parteneriat public-privat  😀 Cel mai probabil explicatia plauzibila pentru aceasta anomalie este aceea ca fostul edil al Iasului era in relatii bune cu patronul mall-ului.

Supozitie: Iulius Mall a inceput sa decada din punct de vedere al interesului publicului din moment ce a fost lansat complexul Palas. In acest context primaria a intins o mana de ajutor mall-ului prin inchirierea acelui spatiu, un spatiu in care se puteau gazdui cel putin 5-6 magazine de dimensiuni medii. Dar magazinele platesc daca au vanzari care le asigura plata chiriilor + plata angajatilor + profit. Primaria nu este supusa profitului, astfel ca administratorii mall-ului nu au probleme cu acest chirias bun platnic 😀

iasi primaria iulius mall 2 iasi primaria iulius mall

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *