Omul care se pricepe la orice

oamenii cunoscatoriSunt oamenii care stiu sa faca multe, au o cultura vasta, iar daca vine vorba de lucruri realizate in domeniul constructiilor sunt de nota 10. Din punctul meu de vedere sunt putini, majoritatea sunt carpaci. Insa nu despre muncitorul „carpaci” vreau sa va vorbesc, ci despre un tip de om care se da cunoscator intr-un domeniu „X”, chiar daca el are cunostinte minime.

Nu spun ca e rau sa inveti, sa aspiri, sa iti doresti sa evoluezi, etc, insa de la aceasta pana la a te bate cu caramida in piept ca ai cunostinte cum se lucreaza pe un site, cand tu folosesti google cu greutate, e o cale lunga.

Cand avem o palarie prea mare…?

Chiar daca purtam o palarie prea mare pentru noi – a se citi ca facem lucruri pe care nu le cunoastem foarte bine – trebuie sa nu avem aroganta sa ne dam „profesori”, sa ne pastram o limita de bun simt fata de cei care stiu sa faca acel ceva mult mai bine decat noi. Ce ai de pierdut daca te dau cunoscator ? inveti mult mai greu pentru ca deja ai impresia ca ai cunostinte suficiente.

oamenii cunoscatori

Au un soi de aroganta care te scoate din minti, iar atunci cand dai de un astfel de client in postura de client ai mare bataie de cap. Se spune ca „avem doua urechi si o gura, deci trebuie sa ascultam de  doua ori mai mult decat vorbim”..As completa eu si sa nu vorbim ceea ce nu stim sau cel putin sa o facem cu decenta. Atunci cand nu te priccepi la ceva nu tipi in gura mare ca ai habar si nu mai e nimeni ca tine, nu de alta dar s-ar putea sa isi doreasca unul sa te faca de doua parale 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *