Meditatii pentru hoti..in direct la tv

ESCROCHERII-ADEVARATEMa  intrebam mereu de unde invata hotii, escrocii, tot felul de metode de inselaciune…sau de unde le vin ideile. Unii ar spune de la „facultate”, altii ar spune ca stau la un pahar de  vorba si „le vin idei’ :)) Eu as spune ca primesc meditatii la tv, asa cum faceau pe vremuri cei de la Spiru Haret care vroiau sa mute facultate „de la distanta” in casa studentului prin intermediul programului TVRM 😀

Ma indepartez de la subiect si revin la ideea de baza: Cei de la Discovery  au o emisiune extrem de educativa pentru publicul avizat in smecherii: Escrocherii adevarate. Stiu, emisiunea e de mult, are vechime, insa tot „buna” e ….si hotii se strang la unul dintre ei acasa cu o punga de floricele si o naveta de bere si stau la ora de meditatii.

Emisiunea are alt scop- spun ei- exact pe dos; sa ne invete pe noi „oamenii de rand” cum sa ne ferim de altfel de smecherii, sa le cunoastem si sa nu cadem in plasa. Aici intervin doua aspecte: emisiunea poate sa aiba si efectul invers pe care il mentionez eu ; efect de bumerang. Ma refer ca reprezinta o sursa de inspiratie pentru incepatori, iar pe de alta parte atunci cand suntem „atrasi” intr-o excrocherie parca ne ia Dumnezeu mintile, asa suntem noi oamenii cand vedem un castig nemuncit :))  E teoria chiripirului, asa i se spune in domeniul Sociologiei Judiciare.

Deci, care este efectul care primeaza: invata hotii? sau educa oamenii? ( nu ca hotii n-ar fi oameni :)) )

credit foto:discoverymedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *