Libraria CARTURESTI Centrul Vechi: Cand cartea bate mall-ul ?

CARTURESTI 4De cele mai multe ori oamenii se inghesuie in weekend la Mall: isi beau cafeluta, vizioneaza un film, ias in oras cu prietenii. Pe mine ma enerveaza de multe ori mall-ul, e mult prea multa superficialitate in randul celor care il frecventeaza ( a unora dintre ei, desigur )
Vor sa para cine nu sunt, vor sa se scalde in lux..etc Dar nu despre asta vreau sa va vorbesc acum, ci despre o zi in care….

Libraria CARTURESTI Centrul Vechi mai tare ca Mall-ul

A fost o zi in care bucurestenii s-au inghesuit sa vada deschiderea celei mai tari librarii din tara, amplasata in buricul Capitalei. Locatia este una deosebita din punct de vedere istoric, iar initiativa celor de la Carturesti este una laudabila: intre sute de terase si bodegi sa pui o librarie. Un act de curaj si o adevarata nebunie din punct de vedere financiar; iti trebuie curaj, nu gluma. M-am bucurat sa vad oameni printre carti…dornici sa admire o astfel de locatie, sa cumpere. Restaurarea a costat de peste 1 milion de euro

Despre locatie -Casa Chrissoveloni

Palatul vechi de peste 150 de ani, care a aparţinut unei familii de bancheri greci, a fost confiscat de comunişti şi tranformat în magazin de haine. Casa Chrissoveloni de pe Lipscani a fost sediul uneia dintre cele mai importante bănci interbelice. Clădirea fost cumpărată la începutul secolului trecut de bancherul Nicolas Chrissoveloni, la o licitaţie ( sursa DIGI24)

Las sa vorbeasca pentru mine imaginile 😉

Video Libraria Carturesti Carusel

3 comentarii

  1. Am vizitat libbraria este putin c-am goala la investitia care s-a facut acolo, iar sus la ceinarie stau clienti 3 ore cu un ceai.

  2. Salut DJ,
    Ramane de vazut daca va aduce profit in acel loc.
    Pana atunci e un lucru benefic ca a fost restaurata si ofera doritorilor posibilitatea sa cumpere o carte in centrul vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *