Ce spune respingerea Educatiei sexuale vis a vis de societatea romaneasca

Atunci cand vorbim de aceasta Lege a educatiei sexuala in scoli, vorbim in esenta de o reflexie a modului in care este perceput sexul la nivel de societate, la nivel de subconsient colectiv.

Ce spune respingerea educatiei sexuale la nivelul societatii ?

In esenta spune ca nu ne dorim sa avem adolescente informate, care sa vorbeasca cu normalitate despre problemele lor, despre ce este bine sa faca din punct de vedere al activitatii sexuale pentru a se feri de probleme. Vrem adolescenti care „fug” rusinati de adultii din jurul lor, atunci cand vine vorba de un sfat obiectiv legat de educatia sexuala. Si ne miram „de ce nu a vorbit cu mine” si a ales sa faca „ce o taie capul”. Aceast subiect face diferenta intre noi, cei maturi, firesti si noi cei arhaici. Cei care facem copii, insa nu ne pasa ca adolescentii fac si ei copii, pentru ca nu stiu ce au de facut. Indiferent ca iti dai seama sau nu, un om ( fie el si adolescent) o sa faca tot ce il taie capul ( mai devreme sau mai tarziu).

Cum il influentezi in bine pe copilul tau?

Daca vrei sa il influentezi in bine, nu trebuie sa ii interzici radical un lucru.

Nu face sex pana la 18, nu merge la petreceri, nu bea alcool. Trebuie ca prin modul in care relationezi si ii vorbesti despre acele subiecte sa il faci sa inteleaga ca responsabilitatea pentru aceel actiuni este la el.

El decide daca le face sau nu, mai devreme sau mai tarziu. Mai mult decat atat, tu ca parinte ai datoria sa ii transmiti din experienta ta, din valorile tale, din pincipiile tale, care sunt consecintele anumitor actiuni.

Daca bei prea mult, ajungi sa iti fie rau, ajungi la spital, prietenii rad de tine, etc. Daca faci actiuni antisociale ajungi sa suporti consecintele…daca faci sex neprotejat pot exista consecintele x, y ,z , insa totul mizand pe cartea responsabilizarii si asumarii deciziei.

De ce ? Adolescentii sunt la varsta la care daca le impui un lucru…exact lucrul acele vor sa il faca pentru a-ti dovedi ca ei sunt fiinte de sine statatoare, nu mai sunt copii mici si au personalitatea lor. Lasa-i sa decida ei, insa ai grija sa ii influntezi positiv prin valorile tale

Cum ne influneteaza religia educatia sexuala?

Suntem conservatori din punct de vedere religios, atat de conservatori incat avem impresia ca daca bagam capul in pamant – ca strutul- inseamna ca problemele legate de lipsa educatiei sexuale nu exista. Si de ce bag in discutie religia si sexul ? Pentru ca religia ii face pe oameni – prin invataurile ei – sa se simta rusinati de pulsiunile sexuale, de trairile lor. Religia ne invata ca nu avem voie sa facem sex decat dupa ce ne da „binecuvantarea” preotul. O chestiune greu de inteles.

foto: https://image.freepik.com/

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *