Legatura om – natura

natura
Legatura om – natura

Omul si-a  dorit din cele mai vechi timpuri sa contribuie intr-un mod cat mai evident la schimbarea planetei prin inlocuirea naturii cu tot ce este artificial, tehnologia punand tot mai mult stapanire pe lumea noastra. Aceasta evolutie a societatii umane a fost numita progres 😀 Cu toate acestea inflatia de artificial din ziua de azi ne face sa ne intoarcem tot mai mult catre natura; apreciem de multe ori mai mult o iesire in aer liber cu familia decat o iesire in oras. Alimentele bio si tot ce este din inima naturii au inceput sa fie tot mai apeciate. Aceasta constientizare a importantei naturii in viata noastra a fost speculata si de agentii turistici care au lansat pachete ce se adreseaza acestui segment de public. Omul, oricat de mult s-ar indeparta de natura nu se poate desprinde de ea si chiar in mediul urban natura si spatiul verde sunt tot mai apreciate si in acest mod omul modern isi arata nevoie de a fi aproape de natura chiar daca decenii la rand a ignorat-o si chiar a distrus-o.

Natura in arta

Natura este o tema universal valabila in arta, indiferent de spatiu si timp. Astfel natura a fost cantata, a fost omagiata in diferite forme artistice; de la pictura, muzica si pana la poezie. Mihai Eminescu, poetul nostru national a scris versurile atat de frumoase in poezia Freamăt De Codru, ce ajung la sufletul nostru:

Din izvoare şi din gârle Apa sună somnoroasă; Unde soarele pătrunde Printre ramuri a ei unde, Ea în valuri sperioase Se azvârle

Viata omului este dependenta de natura

In ciuda evolutie tehnologice omul a ramas dependent de natura, chiar daca ne referim la resursa de hrana sau la orice alt tip de resurse procurate din natura. Legatura om – natura este permanenta si se regaseste in tot ce facem zi de zi.

Text argumentativ , foto: ecomagazin.ro

Te rog cieste asta: 

Fii mai destept decat smartphone-ul tau

Telefonul in viitor va ajunge sa fie mai destept decat noi, daca noi elevii refuzam sa gandim siguri; sa citim o carte, sa invatam sa redactam un text, sa argumentam un punct de vedere. Telefonul / pc-ul ne ofera informatii „de –a gata” ce sunt gandite de altii. Intrebare mea pentru tine: tu poti sa gandesti singur ..( citeste mai departe )

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *