Invataturile vanzatorului ambulant catre copywriter

Nu poti sa respecti un anumit tip de munca daca nu ai facut-o, nu poti sa apreciezi muncitorii de la gunoi daca la tine acasa ai „un om in curte” care matura. Daca esti „taran de oras” vei continua sa arunci hartia pe langa cos si mucul de tigara din limuzina de lux. NU o sa te gandesti in veci ca sunt oamenii care incep munca atunci cand tu pleci din club, si isi iau „in primire” tomberonul lor si pleaca pe strada in miezul noptii. Ei sunt oamenii care fac curatenie. Respect oamenii ce respecta munca.

In calitate de sef, manager, ceo, boss de trib

Trebuie neaparat sa „mergi pe teren” sau sa practici macar o saptamana munca de jos ca sa intelegi cum se face, sa nu pierzi contactul cu realitatea. Acest lucru este valabil si pentru cei care au plecat „de jos” iar acum nu se mai uita inapoi, uneori de rusine.oamenii strazii bucuresti

Invataturile vanzatorului ambulant catre copywriter

Respect oamenii care nu fura si ii apreciez pe toti care se lupta pentru o bucata de paine „pe strada”, vanzatorii ambulanti ne agaseaza cu ofertele lor si uneori le vorbim urat, dar nu trebuie sa uitam ca acei oamenii muncesc. Acei oamenii fac marketing, vanzari si publicitate in acelasi timp, acei oameni sunt cei mai buni practicieni. Nu cred ca un publicitar care se repecta, dupa ce e toba de carte, trebuie sa ii evite. Din contra, acesti oameni le pot preda uneori lectii despre tipologii umane.

Lectii despre ce produse de vand bine si cui, lectii despre cand poti sa insisti si cand poti sa renunti. Ambitia ii defineste si ii motiveaza dorinta de pune o paine pe masa. Acesti oameni sunt creativi pe bune; fac slogane care te ating, care e fac sa intorci capul si te atrag sa cumperi.

Exact asta ar trebuie sa faca si o reclama, sa te faca sa simti ceva, sa transmita emotie, sa trezeasca in tine sentimente. O reclama proasta e o reclama prea bine facuta din punct de vedere tehnic dar care nu transmite nimic catre public. O reclama buna este aceea care ne face sa radem, sau ne emotioneaza si in final ne „arunca” discret logo-ul pe ecran, il primim in minte (si in suflet) fara sa ne dam seama.

Jos Palaria pentru oamenii care muncesc, indiferent de meseria lor. 

Sunt oameni care cauta prin gunoaie, care aduna pet-uri pentru ziua de azi si poate pentru ziua de maine. Sunt un fel de „gunoieri” pe care unii ii trateaza urat, numai ca acesti oamenii merita tot respectul pentru ca respecta munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *