ING nu stie sigur….dar ne indeamna sa avem incredere

Imi place publicitatea in general, imi plac spoturile publicitare si le urmaresc cu mare placere , uneori imi plac mai mult decat decat emisiunile/productiile tv in sine. De multe ori le apreciez, le admir si  raman uimit de creativitatea oamenilor „din spate”. Imi place analogia subtila, imi place arta din publicitate si pentru ca  imi place actioneaza asupra mea si in calitate de consumator, determinandu-ma sa achizitionez produsul respectiv. In momentul in care spotul publicitar  este prost, il ignor….dar in momentul in care exista  o contradictie  intre mesajul ce doreste sa ma cucereasca si realitate….raman stupefiat.

In momentul in care publicitarul nu stie ce vrea sa spuna si imi transmite in loc de siguranta  mesajul opus vis-a-vis de produsul respectiv, apare  o problema. Privesc spotul respectiv cu ironie.

Exact despre asta este vorba in reclama ING la „pensia cu acumulare”: Imi spun ca este greu sa investesc bani acum pentru un viitor care nu stiu cum o sa fie( este adevarat- eu nu stiu) mai grav este ca ei imi spun :” nici noi nu stim cum va fi viitorul”

Cum? Pai asa imi oferiti voi siguranta? Asa imi spuneti voi sa am incredere sa va dau banii mei? Imi spuneti ca sunteti la fel de nesiguri ca si mine? Mai bine imi tin banii la ciorap, am aceasi siguranta..

Dar  in schimb imi spun ca „dragoste si vise” or sa tot fie…..pai bine oameni buni…..

daca nu stiti ce o sa faceti cu banii mei, cum imi dati mie incredere? Imi dati „dragoste si vise”? Vin la voi dupa 20 de ani, mi-ati „mancat” banii si imi dati de la ghiseu „neste” dragoste si vise ?

Este „hazoasa” reclama :))

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *