Investeste in siguranta casei tale

hidroizolatii
firma hidroizolatii

Stiu ca de multe ori suntem tentati sa spunem „lasa ca merge si asa„, fie ca vorbim de hidroizolatii, racorduri pentru reteaua de apa sau gaze, s.a.s.m.d. Le consideram „lucruri mici” din domeniul constructiilor / amenajarilor si nu le dam foarte mare importanta. Mare greseala.

In esenta, un banal furtun de la bucatarie – cu valoare de cativa lei – iti poate provoca mari batai de cap, insemnand in acelasi timp si pagube de zeci de mii de lei. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul nerespectarii unor standarde si realizarea lucrarilor de hidroizolatii cu firme de amatori. Aici pagubele se pot intinde pe cateva etaje sau chiar in tot blocul, depinde de nivelul de gravitate.

Razbunarea racordului flexibil

Atunci cand nu te pricepi foarte bine la un lucru esti tentat sa il lasi pe mester sa isi faca de cap. Cum ne sfatuieste el asa e mai bine. Cel putin asa am facut eu pana nu de mult. Mare greseala.

In esenta o documentare serioasa a ta intr-o anumita problema te poate pune intr-o pozitie de avantaj fata de mester. Acestia au tendinta sa iti recomande tipul de lucrare cel mai usor de realizat pentru el ( din punct de vedere al timpului necesar efectuarii lucrarii, dar si din perspetiva efortului depus). Mai mult decat atat, iti recomanda produse care nu au avantajul unui raport calitate-pret convenabil. Sfatul meu sincer este sa va documentati bine ca sa stiti ce sa ii cereti. Personal nu mi-au dat batati de cap hidroizolatiile sau termohidoizolatiile, asta pentru ca nu locuiesc la bloc. Mie mi-au dat batai de cap racordurile de apa. Eram intr-o dupa amiaza acasa cand aud dintr-o data un sunet asemanator unui siroi de apa. Stau cateva secunde, analizez situatia si ma indrept spre bucatarie. Acolo ce sa vezi ?  Apa dadea petrecere pe sub mobila de bucatarie 😀 Racordul de apa cedase, astfel ca am intrerupt apa, am facut curatenie si am chemat instalatorul. Am ales un racord flexibil ceva mai de calitate; pretul a fost dublu fata de cel standard. Sper ca si timpul cat va rezista „la lucru” sa fie dublu.

Hidroizolatii si Inundatia de la bloc

Dupa acest episod mi-am pus problema ce ma faceam daca locuiam la bloc si inundam trei etaje mai jos din cauza un racord de 5 lei ? Cati bani trebuia sa platesc ? sau ce ma faceam daca locuiam la etajul 10 si hidroizolatia era „pe butuci” ?

Hidroizolatiile realizate la timp

In acelasi timp am auzit ca sunt asociatii de proprietari unde se dau mari batalii pe subiectul renovarii terasei blocului, investitia in hidroizolatie s.a.s.m.d. Cei de la etajele inferioare sunt cam nepasatori, la ei apa nu ar ajunge in eventualitatea unor probleme de izolatie acoperisului blocului. In schimb cei „de sus” stau cu aceasta teama si chiar cu apa pe pereti. Ce ce nu inteleg oamenii este ca acum blocul este al lor, multi dintre ei sunt proprietari. Investitia in reabilitarea si amenajarea blocului ii asigura si o durata de viata mai lunga. Din pacate, situatia economica si educatia de tipul „lasa ca merge si asa” sunt elemente ce ne impedica a gandim in perspectiva, fie si atunci cand ne referim la hidroizolatii. Multi cauta firma hidroizolatii mult prea tarziu, cand au cu adevarat nevoie si iau o decizia in pripa 🙂

Foto: primariachitila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *