Despre faptele mici

Tot am citit / auzit  sintagma: „Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume” si mi-a venit in minte urmatoarea idee legata de faptele mici. Cat de importante sunt acestea in viata de zi cu zi si cat de mult schimba ele lumea.  Un mic gest facut de tine pentru cineva ii poate face ziua mai frumoasa, ii poate da o mare mana de ajutor – chiar daca pentru tine nu a insemnat mare lucru.

Schimbarea lumii inseamna schimbarea fiecaruia dintre noicum faci lumea mai buna

Cum faci lumea mai buna..?

Ajuta un om care a ramas fara baterie la masina si „da-i curent”- o sa vezi cat de mult il bucuri. Opreste-te din „alergarea” ta si ofera-i o informatie unui necunoscut- o sa il scutesti de mult timp pierdut – chiar daca pentru tine nu a insemnat foarte mult. Atunci cand esti in trafic poti sa incetinesti pentru cateva secunde si sa il lasi sa treaca pe cel care trebuie sa faca la stanga ( iar tu mergi pe drum cu prioritate) Daca te gandesti cat de mult l-ai ajutat cu un gest mic iti vei da seama ca poti face lumea un pic mai buna prin faptele tale.

Daca ai prin casa lucruri / jucarii care nu iti mai trebuie cauta-i pe oamenii / copiii care au nevoie de ele si ofera-le. Se vor bucura tare mult. Sper. Daca ai un pc vechi ce sta in debara poti sa il repari un pic si sa  il trimiti unei scoli uitate de lume. Unei scoli ce nu are internet, dar macar poate avea cu ajutorul tau primul calculator.

Foto:medicaldaily.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *