De ce dispare presa?

Presa scrisa, radioul si televiziunea sunt mijloace de informare in masa ce au jucat un rol extrem de important in evolutia omenirii . Acestea au existat impreuna si au evoluat in mod diferit in ultimii 50-60 de ani. Este si normal sa evolueze diferit avand in vedere specificul particular al celor trei mijloace de propagare a informatiei.

Autodistrugerea presei scrise din Romania

Este acceptat de toata lumea ca astazi oamenii prefera sa aiba acces altfel la informatie decat prin intermediul presei scrise. In primul rand aceasta a devenit „prea lenta” pentru cat de repede „trebuie” sa ajunga  informatia la public. Fie ca vorbim de aplicatii pe mobil sau de site-uri web. Acestea transmit mult mai repede informatia. 

Informatie multa si de slaba calitate sau putina si „quality”?

Site-urile ziarelor si televiziunilor de la noi se degredibilizeaza grav in fata publicului. Ceea ce nu inteleg coordonatorii acestor proiecte este ca decredibilizarea unui brand va atrage dupa sine si distrugererea acestuia.

Care este limita dintre FAKE NEWS si informatie prezentata pe jumatate

Este trista ca majoritatea site-urilor de stiri din Romania apeleaza la o tehnica cel putin mediocra de a obtine click-uri. Titluri inselatoare, informatie prezentata pe jumatate:

Site-urile mincinoase: B1tv.RO, Realitatea.net, Antena3.ro, cancan.ro etc.

Atunci cand aceste publicatii se vor inchide nu imi va parea rau. Isi merita soarta din plin. Publicitarii trebuie sa niseze reclama mult mai bine; produse quality = reclama in ziare, site-uri de calitate. Reclama „De masa” in publicatii tip „lemn”.

Exemple de stiri „triste”

Nevoie de a „baga” multe stiri se revarsa asupra calitatii: Roast-ul lui Alex Velea i-a inspirat pe multi „editori” online sa titreze titluri dintre cele mai penibile. A fost un fel de concurs intre ziaristi: Cine da cel mai peniibil titlu si cine minte publicul in modul cel mai grav.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *