Cum ne educam copilul

Toti  parintii spun  despre copilul lor ca e  „frumos”, dar nu in acest sens am folosit termenul „frumos” in titlu. Ma refer la cum ne educam copilul in asa fel incat sa-l ajutam in viitor, prin educatia care incepe de la o varsta frageda pana in adolescenta. Prin aceasta amprenta pe care ne-o punem asupra lui o sa fim alaturi de el toata viata, chiar si atunci cand nu vom mai fi pe aceasta lume.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale personalitatii unui copil este ..increderea in sine. Incredere ca poate, increderea ca e bun….acest aspect il va ajuta in viitor sa aiba curajul sa incerce, sa riste, sa isi doreasca mai mult de la el si sa nu se teama de orice miscare pe care o va face in viata si ..mai rau …sa auda vocea parintelui ( supra eul ) in ureche spunandu-i „Ce o sa faci daca gresesti ?”.

Educatia copilului

educatia copilului
educatia copilului

Ce ai de facut tu,  ca parinte?

Invata-l ca in ciuda esecului ….nu este sfarsitul lumii, trebuie sa mearga mai departe, o sa reuseasca. Daca nu a facut ceva bine acum…cu siguranta cu munca si pasiune data urmatoare ii va iesi mai bine. Iar daca nici data viitoare nu i-a iesit, incurajeaza-l sa faca ceea ce simte ca poate reusi.

Incurajeaza

Daca vrea sa se dea cu bicla…lasa-l sa o faca….chiar daca tu crezi ca e mai bine sa invete sa cante la pian. Sunt importante visele lui, nu ale tale.

Desigur ..sunt multe lucruri pe care le putem face pentru copilul nostru din punct de vedere al dezvoltarii emotionale, insa am vrut sa va vorbesc pe scurt despre acest aspect. Vad in fiecare zi la metrou campania Copii fara etichete, despre care puteti citi mai multe aici

Credit foto: myautisticmuslimchild.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *