Cum iei permisul fara spaga? Greu :(

Politia romana o rusine….nu ma refer aici la toti oamenii care fac parte din aceasta institutie ci la institutie in general; O rusine fara margini. De la modul in care se obtin permise pana la bisnita care se face chiar in curtea DIRECTIEI  „PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI„.  Chiar daca au un sediu nou militienii aplica legea dupa bunul plac si terfelesc multi dintre ei aceasta uniforma in fiecare zi. Murdaresc prestanta politistilor care au ales aceasta meserie din principiu si o practica cu demnitate- pentru ca sunt si oameni care in ciuda salariului de mizerie reusesc sa aiba cat de cat o colana vertebrala.

Ce se intampla in curtea DIRECTIEI  „PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI” din Bucuresti?

Bisnita. O gasca unita de „vanzatori” ambulanti incearca sa isi vanda influenta si traficul de infulenta asupra „politailor” din cladire cu intrebari de genul: „Aveti nevoie de acte auto”…..Nu? Atunci aveti nevoie de asigurare? De coperta pentru talon?

Prima data cand am vazut acesti oameni pe scarile institutiei am zis ca este o intamplare 😀 Dar nu. Nu e o intamplare. Acesta este serviciul lor. Sunt mana-n mana cu politistii si fac trafic de influenta cu cei care ar trebui sa respecte legea.

Cum iei permisul cu spaga in Bucuresti?

Pui „burta” pe carte, faci ceva chestionare si te prezinti la sala. Daca nu ai stat mai mult la sala de mese decat in fata manualului sa inveti atunci obti cele 22 de puncte necesare care te trimit la traseu. Dupa aceasta este simplu: daca ai „cunostinte” dai  300 de euro si esti cu permisul in buzunar. Chiar daca s-a intamplat cazul de la Arges cand au cazut in plasa multi lacomi fara margine, in Bucuresti tot mai tine. Foamea e mare.

Cum iei ( sau nu  😀  ) permisul daca nu dai spaga?

Pui osul la treaba, inveti, faci la sala 22 de puncte si te prezinti la traseu….

De aici incepe nebunia…: poti sa dai peste un politist care mandru tare de uniforma lui isi propune sa pice in ziua respectiva „x” candidati….De ce? Ca „Y” candidati au dat spaga :)) iar tu vei fi printre ghinionisti.

Ce va face politistul ca sa pici? Orice: te va intimida, va tipa la tine,  va rade de tine daca gresesti, iti va face observatii gratuite ca sa te deconcentrezi, te va baga pe stradute inguste unde sa iti poata pune mana pe volan sub pretextul ca „ai mers prea aproape” de masinile parcate….astfel sa iti dea numarul maxim de penalizari  si astfel sa te pice 🙁

Si multe alte trucuri….rusinoase. Si nu ma poate convinge nici-un politist ca nu este asa: Stiu sigur. Problema e ca n-am timp sa strang dovezi….dar fiecare dintre voi care urmeaza sa dati examenul ar trebui sa inregistrati audio/video examenul ca sa ii demascam aici pe site.

Ce este de facut?

Asa cum spuneam sa strangem dovezi. Si ideal ar fi sa se dea o lege prin care examenul practic sa fie inregistrat cu doua camere video – in masina si in afara masinii- Asfel ca acesti oameni de nimic sa nu se mai poata simtii stapanii universului in timpul serviciului si astfel sa te umileasca 😀

Un comentariu

  1. offf..imi vine sa urlu ca ma picat la cat.C desi am permis B mai bine de 10 ani..in prezent este mai greu fara spaga 🙁 e stiu ca e foamea mare dar nici asa la un salariu de nimic in RO cum poti face fata cocalarilor cu prea multi bani.am un var in cana da si este stabilit acolo cu totul si a trebuit sa dea permisul din nou pt B si a incercat sa mituiasca politistul si a zis vrei sa te bag la luoare de mita?? ce crezi ca aici este RO?? pana la urma la luoat pe bune si la inteles politistul pe varul meu ca traieste in asa tara…in fine chiar vreau sa ma alatur sa dau coruptia jos chiar daca o sa imi ia mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *