Cristina Neagu, tanara vedeta a muzicii populare

cristina neaguImi place sa descopar oameni talentati, oameni frumosi, oameni pozitivi prin tot ceea ce fac. Cu atat mai mult ma bucur cand e vorba de tineri muzicieni.

Recent m-am intalnit cu violonistul Andrei Racu, la Caru` cu Bere,  si mi-a povestit despre solista Cristina NEAGU.

Intr-o perioada in care muzica populara nu mai reprezinta o atractie atat de mare pentru tineri, Cristina Neagu păşeşte pe drumul muzicii populare autentice cu incredere si perseverenta. Tanara si-a facut aparitia la numeroase posturi de televiziune si este o vedete in ascensiune pe acest segment.

Cristina NEAGU a castigat premiul II la festivalul Pe deal la Teleormănel

Se spune ca ideal este sa-ti descoperi inca de timpuriu „drumul in viata” – ce vrei sa faci si in ce domeniu vrei sa te specializezi.

Unii afla tarziu, altii nu afla niciodata, iar unii tineri inca din perioada liceului- sau chiar mai devreme. Tanara  solista Cristina Neagu urmează Colegiul Național de Artă Dinu Lipatti, iar melodiile sale sunt vii, autentice și pline de vibrație.

Cristina Neagu si-a propus sa capete cat mai multa experienta la festivalurile de profil si sa se faca remarcata, iar acest lucu a inceput sa se si intample. Recent, mai exact la inceputul lunii octombrie,  a castigat premiul II la festivalul Pe deal la Teleormănel, ediția cu numărul 46.

Interviu cu Cristina Neagu

Cine ți-a insuflat dragostea pentru cântecul popular?

Nu există o persoană anume, însă în familia mea o zi fără puţină muzică este precum o săptămână de vară secetoasă, fără strop de ploaie. Pot spune că această dragoste a venit pe neaşteptate.

De la ce vârstă cânți? 

În intervalul anilor 2003-2007 la şcoala generală cu clasele I-VIII din comuna mea exista un ansamblu de dansuri folclorice numit “Ciuleandra”, condus de dna director Geodoiu Filoftea. Din acest ansamblu făcea parte şi sora mea mai mare care în fiecare zi încerca să mă înveţe dansurile specifice zonei, sperând că atunci când cresc mai mare să mă poată lua alături de ea în ansamblu… numai că această oportunitate a venit mult mai devreme decât se aşteptau toti. Doamna directoare se pregătea intens cu fetele pentru participarea la concursul cu numele „Floarea de tei”, editia a V-a, organizat la Corabia, în judeţul Olt, şi avea nevoie de ceva care să scoată din anonimat ansamblul. O altă profesoară cunoscându-mă i-a sugerat coregrafei să mă alatur lor şi să dansez alături de celelalte fete care erau muuult mai mari decât mine. Dna Geodoiu nu a fost de acord de la început, deoarece eram prea mică şi nu credea că pot învăţa atâţia paşi de dans într-un timp atât de scurt, însă după cum spune proverbul meu  preferat: „Buturuga mică răstoarnă carul mare”, am reuşit să învăţ, spre surprinderea şi totodată bucuria dânsei. Am obţinut premiul de Popularitate şi premiul I la concurs care mi-au fost înmânate mie, o copil de 4 ani. Dna Geodoiu a vrut să încerce să vadă dacă pot şi cânta peste câteva luni mai târziu şi din nou cu toţii au fost surprinşi de talentul pe care îl țineam ascuns sau mai bine zis de care nici eu nu ştiam la vremea respectivă. Într-o altă ordine de idei, am început să cânt de la vârsta de 4 ani, vârstă la care am apărut şi în ziarul “Gazeta de Teleorman” de pe atunci.

Ce studii muzicale ai? 

În prezent studiez la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucuresti, secţia canto-popular.

Când te-ai  lansat ca interpretă de muzică populară? 

În urmă cu doi ani când am făcut şi primele înregistrări cu care am apărut pe micile ecrane.

Pe ce canale de televiziune ai apărut? 

Am apărut la foarte multe televiziuni, printre care: Favorit Tv, Etno Tv, Inedit Tv, Estrada Tv, TvH.

Cine ți-a fost îndrumător în carieră artistică?   

Părinţii mei au fost cei care m-au îndrumat pe calea cântecului popular.

Ce proiecte ai și care sunt planu­rile tale?

Am în vedere lansarea primului meu album şi participarea la cât mai multe festivaluri de muzică populară.

Sursa si Interviul integral pe stirideturnu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *