La cine sa apelez pentru a-mi ajuta copilul sa invete o limba straina?

In mod normal, copiii ar trebui sa invete doua limbi straine atata timp cat sunt elevi. Daca pana acum ceva timp se invata prima limba straina cam prin clasa a 3-a, acum o limba straina se invata de multe ori chiar de la gradinita. Parintii au inceput sa inteleaga tot mai clar faptul ca e important ca ai lor copii sa invete inca de mici macat o limba straina si opteaza de multe ori pentru gradinite si/sau scoli care ofera de la inceput astfel de cursuri.copii limba straina

Insa sunt si situatii in care in mediul academic lucrurile nu stau asa cum si-ar dori parintii. Orele de limbi straine nu sunt luate in serios si copiii ajung sa nu invete prea multe lucruri. Pentru astfel de situatii, parintii trebuie sa gaseasca o alternativa care sa il ajute pe copil sa invete cu adevarat o limba straina.

O idee buna ar fi sa iti inscrii copilul la un curs de engleza, franceza, germana sau ce limba straina crezi si/sau stii ca vrea sa invete. Ideale sunt cursurile pe care copilul tau le poate face la un Centru de Limbi Straine asa cum e Echo Kids. Cei de pe http://www.echokids.ro/ organizeaza cursuri pentru copiii care vor sa invete engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, japoneza sau chineza. Cursurile sunt adaptate in functie de varsta si se fac in grupe de 6-10 elevi, in functie de varsta fiecaruia. Copilul tau va invata o limba straina de la specialistii in domeniu, de la profesorii cu experienta, de la vorbitorii nativi. In plus, va invata cate putin si din cultura tarii din care provine o anumita limba.

O alta varianta ar fi sa apelezi la un profesor care sa faca ore particulare cu puiul tau. E potrivita si aceasta varianta, insa, costa putin cam mult si e posibil ca puiul tau, daca e mic, sa nu se simta la fel de relaxat ca atunci cand invata impreuna cu alti copii de varsta lui.

O alta varianta at fi sa apelezi la cursuri online sau offline care il ajuta pe copil sa invete o limba straina fara profesor. Acestea sunt insa potrivite pentru copiii ceva mai mari, pentru cei care devin deja majori.

Eu personal sunt de parere ca cel mai bine e sa-ti duci copilul la un curs in cadrul caruia poate invata o limba straina cu un grup mic de copii de varste apropiate. E cel mai eficient si cel mai usor de invatat astfel.

parenting.mdpcdn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *