Cat ai ma nene aici ? Parcare Piata Obor

Despre lumea celor care isi castiga painea din mila oamenilor s-a tot scris. Sunt multe domenii de activitate; de la cei care iti spala parbrizul, pana la cei care sunt stapani pe domeniul public si sunt numiti parcagii.

Unii dintre cei care iti cer bani mai fac si ceva pentru acea suma; de exemplu artistii stradali. Ei canta sau desfasoara o alta activitate, astfel incat tu simti ca merita sa ii dai ceva. Ei merita tot respectul. Altii doar stau la un semafor si ….atat. Nu fac nimic alceva. Ii dai bani de multe ori de mila. Iti scriu o poveste pe un carton si tu ii dai atat cat simti. Dar nu ai o obligatie in ceea ce priveste cat sa dai…nu exista o limita, ca atunci cand lasi bacsis. Lumea stie ca trebuie sa lasi sau este ok sa lasi undeva la 10-15 % din valoarea notei de plata.

Cat dai la parcare ?

Zilele trecute am trait sa o vad si pe asta. Parcagiul de Bucuresti are un tarif minim pentru care se deranjeaza sa iti accepte suma oferita de tine in schimbul a ….nimic. Pentru ca el nu iti da nimic pentru acei bani. I-am oferit parcagiului de la Obor …1 leu. Ma scuzati pentru obraznicia mea. In acea zona pana nu de mult era o parcare autorizata a primariei. Parcarea avea un tarif de 2.5 lei / ora. Un pret decent, as spune eu. Nici primaria nu iti oferea nimic in schimbul acelei sume. Parcarea nu era nici macar marcata, iar craterele ma duceau cu gandul la o zona de razboi. Probabil au inteles si ei ca ar fi normal sa oferi ceva, daca tot ceri niste bani. In schimb au ales sa desfiinteze de tot parcarea. In mod firesc acolo si-a facut loc un parcagiu orgolios ce s-a simtit jignit de suma oferita de mine. 1 leu. Vezi doamne, el nu iti cere nimic. Tu ii dai….asa ca vrei. Dar nu poti sa ii dai cat vrei. Si acest cat vrei pleaca in ziua de azi de la 3 lei in sus. Nah..omul impune un tarfi de decenta.

Cand i-am intins bancnota de 1 leu a intrebat: Cat ai ma nene aici ? – 1 leu.

Pastreaza-ti banii spune omul. L-am jignit cu juma de paine. Si cerseala are demnitatea ei. M-am decis…acum nu mai dau deloc. E mai simplu.

Foto: gmaps

Parcare Piata Obor

Daca vrei sa scapi de acesti parcagi, trebuie spus ca exista si o varianta de a parca masina la piata obor in subteran. Este cu plata, cu bariera. Mult mai civilizat, insa uneori mult prea mica si aglomerata pentru zilele de sarbatoare cand toti merg la piata cu masina. De principiu nu am nimic impotriva sa platesc daca si primesc ceva in schimb.

Un comentariu

  1. Doresc sa ii incurajez pe acesti oameni sa isi pastreze demnitatea – ca, in final, aceasta ii va ajuta sa ia cele mai bune decizii. Acest lucru contribuie la solidaritatea si angajamentul fata de cei care isi castiga painea din aceasta lume minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *