Amenajari interioare spectaculoase si idei indraznete

CARTURESTI 3Am avut zilele trecute drum prin Centrul vechi si am vazut o expozitie de amenajari interioare, design si arhitectura. Daca am retinut eu bine, lucrarile erau prezentate sub numele de Anuala de arhitectura, fiind adunate acolo cele mai indraznete lucrari din aceste domenii; arhitectura si amenajari interioare. Mi-a placut enorm sa vad in imagini, ce erau insotite de explicatii text, argumentate –  pe intelesul nespecialistilor-  cum ia nastere o lucrare in acest domeniu al designului. Am inteles ca este esentiala prima intalnire cu spatiul, atunci iti vin ideile, atunci vine sau nu inspiratia. Fie ca unii dintre noi constientizam sau nu, dar dincolo de latura functionala a spatiului, avem dea face cu un artist. Avem culori, material, texturi, toul imbinate intr-un mod armonios. Diferenta se face in faptul ca arhitectul sau designerul care semneaza proiectul de amenajari interioare tine cont extrem de mult de dorintele clientului, de personalitatea sa, de nevoia functionala in ceea ce priveste spatiul.

anualaAmenajari interioare indraznete si spatial prinde viata

Spatii in blocuri comuniste, apartamente inghesuite, sedii de firme curajoase…totul a prins viata intr-o serie de lucrari prezentate la expozitia de arhitectura din Centrul vechi.

Am admirat lucrari de amenajari interioare realizate pentru o serie de branduri importante de la noi, fie ca au aici doar o filiala sau sunt branduri autohtone.amenajari interioare
Amenajari interioare la cea mai importanta casa de muzica din Romania
In urma cu ceva timp am fost in vizita la prietenii mei de la CAT MUSIC – undeva prin zona Baneasa – si am intalnit acolo un spatiu amenajat cu foarte mult bun gust si creativitate, totul in culorile din sigla CAT MUSIC. Am intalnit chiar si o pisica ce se odihnea la receptie. La expozitia de amenajari interioare si arhitectura din centrul vechi am observat ca demersul pentru scimbarea imaginii de la Cat music a facut obiectul muncii pentru o echipa de arhitecti; acestia au adaptat cladirea la imaginea casei de discuri. Au gandit totul in concordanta cu faptul ca e vorba de un proiect de muzica indraznet si i-au oferit viata, au facut in asa fel incat sa nu-I deranjeze pe angajati faptul ca au geamuri la strada, au folosit elemente din industria muzicala si au utilizat culorile din logo. Consider ca intr-un proiect de amenajari interioare pentru o firma, trebuie sa tinem cont ca acest lucru reprezinta si un element motivational pentru angajati; una e sa lucrezi intr-un sediu anost, fara personalitate, eventual si intr-un stadiu avansat de uzura morala si fizica si alta e sa lucrezi intr-un mediu curat si decorat intr-un mod creativ. In mod special atunci cand vorbim de industrii creative trebuie sa avem in vedere acest lucru.

Amenajari interioare si exterioare inedite

Alte spatii ce m-au surprins au fost cele pentru EA Sports, sediul din Bucuresti. Tot proiectul de amenajari interioare a fost inspirat din jocurile realizate de echipa de programatori. Am admirat case particulare realizate in asa fel incat sa integreze casa in spatiul natural; doua exemple in acest sens. O casa a fost construita pe un deal, iar diferenta de nivel a fost folosita pentru a crea un efect spectaculos. Un al proiect de concept, arhitectura si amenajari interioare care mi-a atras atentia a fost al unei case de vacanta – la tara- realizata in asa fel incat sa se integreze spatiului natural si traditional dar cu toate dotarile si amenajari interioare specifice anului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *