Asa alegi usile de interior din sticla (P)

In plin sezon al amenajarilor, ai nevoie de o mana de ajutor specializata, care sa te iti ofere cateva sfaturi in alegerea usilor de interior pentru casa ta. Fie ca alegi ca procesul sa il faci tu sau impreuna cu un arhitect, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte legate de functionalitate: spatiul, lumina, sistemul de deschidere.

Spre exemplu, in cazul noilor apartamente construite, dezvoltatorii imobiliari aleg modelele de usi sticla pentru ca acestea creaza impresia unui spatiu mai mare decat este in realitate.

De ce sa optezi pentru usi de interior din sticla?

Usile din sticla ofera o foarte buna izolare termica si fonica. Principalele argumente sunt legate atat de preturile accesibile si designul acestora, cat mai ales de utilizarea indelungata. Cand alegi usile de sticla de interior, trebuie sa iei in calcul culoarea si finisajele camerei. De asemenea, te sfatuim sa optezi pentru usile de interior finisaj lucios pentru amenajarile moderne sau minimaliste, iar pentru cele mate daca vrei o camera in stilul provence sau american.

Cum sa se deschida usile de interior? Cea mai simpla metoda de a determina pozitionarea pe stanga ori pe dreapta a unei usi este sa privim usa de la exterior si sa vedem pe care parte este pozitionata clanta. Astfel putem sti pe care parte sunt montate balamalele si sa determinam cum se deschida usa respectiva. Intra pe Kulttur.ro pentru mai multe detalii.

In aparenta sticla este un material fragil, usor casant si care nu inspira mare incredere in utilizare.  Acest lucru nu este valabil pentru usile din sticla securizata, care au o rezistenta sporita. Usile de sticla securizata cu grosimi de 8, 10 sau 12 mm sunt tratate special in procesul de fabricatie pentru a rezista la impact accidental, deci sunt realmente dificil de spart din motive accidentale!

In plus, larga utilizare in spatii comerciale, de birouri, de utilitate publica, cu trafic intens si aglomerare umana mare demonstreaza siguranta si confortul in utilizarea usilor din sticla. Dincolo de rezistenta (veti remarca in spatii comerciale si in mall-uri ca marea majoritate a usilor si balustradelor sunt de sticla), marele avantaj al usilor de sticla sta in faptul ca acestea isi pastreaza aspectul de nou pe toata perioada utilizarii, fiind necesara schimbarea lor doar atunci cand doriti sa schimbati designul.

Incepand cu grosimea de 6 mm, orice usa din sticla securizata este de o rezistenta consistenta. Usile de sticla precum si cele de dus comercializate de Abra au grosimi de 8 pana la 10 mm. Aspectul cel mai important legat de calitatea usilor de sticla sta in feronerie. Balamalele, clantele/ manerele, amortizoarele si celelalte elemente de feronerie confera durabilitate in timp daca sunt de o calitate superioara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *