Vara aceasta merita sa descoperi panoramele din Estoril

 

Pentru foarte multi dintre noi Portugalia reprezinta o destinatie de vacanta care in ultimii ani a ajuns sa castige tot mai mult increderea turistilor, demonstrandu-si frumusetea invaluita parca intr-un mister care combina spiritul mediteranean cu tendintele actuale europene. Fiind o tara moderna din aproape toate punctele de vedere, Portugalia ofera posibilitatea turistilor de a descoperi peisaje si panorame rare, in cadrul unor locatii de vis. Majoritatea celor care au fost deja in Portugalia si au reusit sa viziteze macar o particica din ea stiu despre ce vorbesc. Ba mai mult, o buna parte dintre acesti turisti au pus umarul prin feedback-ul lor la dezvoltarea segmentului de vacante Portugalia, aflat in plina crestere prin cererea extinsa a numarului de oferte. Printre preferintele majoritare ale turistilor se numara vacante in Estoril – oras cu o bogata istorie a unui mare imperiu apus odinioara dar si vacante in Algarve, zona mai putin cunoscuta poate de o parte dintre turisti, dar care este perfecta celor care isi doresc un sejur departe de aglomeratia urbana.Vacanta Estoril

Vacanta Estoril

Eu am calatorit pentru prima data in Portugalia in timpul unor stagii de practica pe care le faceam in cadrul specializarii de turism. A fost o experienta frumoasa si interesanta mai ales pentru ca a fost prima data cand paseam intr-un loc atat de diferit fata de restul europei – aici referindu-ma mai ales la influentele vest-europene. Am ramas placut impresionat de sistemul educational dar si de cultura oamenilor, atat de diferita fata de lucrurile cu care eram invatat aici, in Romania. Farmecul si frumusetile Portugaliei m-au convins inca de atunci faptul ca imi doresc sa ma intorc doar ca nu tot cu treaba ci intr-o vacanta. Si mi-a atras atentia rubrica cu vacante in Portugalia, pe care am studiat-o in amanunt nu doar o data. Zona mi s-a parut incredibil de frumoasa, fapt pentru care abia aștept să am ocazia să o studiez mai în amănunt.

Sunt sigur ca va fi o vacanta excelenta de care ma voi bucura dupa cativa ani buni in care notiunea de concediu nu prea a existat. Am tinut mult la disciplina mea profesionala, fapt care m-a impiedicat sa pot descoperi locurile pe care mi le-as fi dorit si pe care le admiram ori de cate ori aveam ocazia in slide-uri si fotografii de tot felul. Astfel calatoria mea va incepe peste cateva saptamani, intr-o perioada de august care se anunta perfecta din punct de vedere al climei. Si pentru ca am promis in mai multe randuri, voi avea grija si-mi voi face timp sa relatez pe blogul personal parte din experientele pe care le voi trai in fascinanta tara numita Portugalia.

Foto :  static1.traveltek.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *