Un simplu multumesc

Daca ne punem intrebare: Ce primeste un parinte care a infiat un copil? Cu siguranta raspunsul cel mai bun este multumirea sufleteasca, doar el stie cu adevarat ce l-a motivat sa faca acest gest si care sunt multumirile pe care le are. Daca ne gandim la „stat”…acesta sta …asa cum ii spune si numele; nu ofera mai deloc sprijin pentru parintii care le ofera copiilor un camin. Aceasta activitate este un simplu exemplu de actiune ce are loc in cadrul unei comunitati mici…un exemplu ce merita urmat.copii infiat

Asa cum spunea un slogan; Casa de copii nu e acasa

In putine cazuri se intampla ca reprezentanti ai comunitatii locale sa se gandeasca la familile care au primit alaturi de ei un copil si sa le transmita intr-un fel sau altul mesajul: Apreciem acest gest si va stimam pentru ce ati facut.

Din suflet..pentru suflete mari in Dobroesti

În data de 10 august 2013 a avut loc în  comuna Dobroești un eveniment inedit pentru comunitatea locală: Familiile care au înfiat copii, i-au crescut și le-au oferit căldura unui cămin, au fost răsplătite și apreciate pentru gestul lor.Prin această acțiune comunitatea și-a arătat recunoștința față de familiile care au adoptat copii, asigurând unor suflete nevinovate un cămin iubitor, dragostea unei familii și o educație aleasă.

“Mama este pentru mine femeia care m-a crescut”

 “Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că am crescut într-o familie unită, am primit o educație și viața mea nu ar fi fost la fel dacă părinții mei nu se gândeau să mă adopte. Pentu mine mamă este femeia care m-a crescut”. Andrei C

Poezie, lansări de carte și muzică

Parohia din Dobroești a îmbrățișat și susținut încă de la început această inițiativă, motiv pentru care evenimentul a avut loc în cadrul bisericii.

Programul evenimentului a mai cuprins următoarele activități:

-Premierea familiilor care au adoptat copii ( s-au decernat medalii omagiale create special pentru acest eveniment)
– Întâlnire cu psihologul AnneMarie Oncescu la așezământul „Sf. Sava” , care a consiliat familiile invitate.
-În curtea bisericii s-a organizat o expoziție de icoane pe sticlă, realizate de copii. Expoziția, intitulată „Judecata Copiilor” , face parte dintr-un proiect realizat de pictorul Dorel Zaica.Copiii au participat la ateliere de lucru inspirate de tematica expoziției.

-Doamna Raluca Astelian poetă, a lansat volumul de poeme închinate Maicii Domnului intitulat „Lauda Sf. Fecioare”.
-Domnișoara Carla Oncescu (9 ani) a prezentat volumul de poezii și povestiri „Gânduri Hai-Hui” , a cărei autoare este.
-Concert de chitară clasică susținut de doamna Camelia Stoica și prof. Silviu Stoica.
-Copiii de la Școala Nr. 1 Dobroești ,îmbrăcați în costume traditionale au interpretat un dans popular.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *