La ce trebuie sa fiu atent/a atunci cand am copilul in masina?

Cand vine vorba de transportul copiilor in masina, primul si cel mai important lucru este scaunul auto pentru copii. Toti parintii sunt obligati prin lege sa transporte copiii mici in scaune auto copii. Scaunele se aleg in functie de mai multe criterii. Un criteriu important e calitatea acestuia. Scaunul trebuie sa fie fabricat din materiale rezistente. Un alt criteriu important tine de greutatea copilului. Scaunul se alege in functie de greutate, pentru siguranta si comoditatea copilului. Acesta este motivul pentru care intalnim scaune auto 0-25 kg , scaune auto 9-36 kg, etc. Scaunele auto trebuie sa fie omologate, deoarece copilul trebuie protejat cu adevarat in cazul producerii unor incidente mai neplacute.scaune-auto-criterii

Cand cu masina sunt transportati copii, prima responsabilitate a soferului este sa aiba grija la modul cum conduce. Copiii sunt mult mai fragili si pot fi raniti foarte usor. Ei pot fi afectati chiar si de incidente mai mici, cum ar fi o frana brusca sau o tamponare din spate. Daca viteza de rulare a unui autoturism este mai mica, astfel de evenimente vor avea loc mai rar.

In momentul in care ai un copil mic in masina, trebuie sa fii atent la cum te porti cu ceilalti participanti la trafic. Nu te lua la cearta cu alti soferi, deoarece nu poti sti niciodata peste cine dai. Cel mai bine e sa-ti pastrezi calmul si sa eviti sa intri in tot felul de conflicte.

Daca transporti cu masina un copil trebuie sa fii foarte atent la acesta. Trebuie sa fii mereu cu un ochi la copil, deoarece acesta se pot desprinde din scaun sau isi poate prinde membrele in curelele scaunului. Totdata, evita sa iti hranesti copilul in timpul mersului sau sa il schimbi.

In cazul in care copilul tau e mai mare si nu mai are nevoie sa stea in scaun, nu il lasa pe scaunul din fata, chiar daca poarta centura de siguranta. Locul lui este in spate cu centura de siguranta fixata in mod corespunzator.

Din pacate, multi parinti nu sunt constienti de pericolele din trafic. In zilele calduroase de vara vad aproape in fiecare zi copii destul de mici care merg in masina cu  geamul deschis si cu capul pe geam sau care scot capul prin trapa de la masina. Mereu ma intreb ce e in mintea acelor parinti.

Dragi parinti, fiti responsabili si transportati-va copiii in deplina siguranta in scaunele speciale pentru copii cum sunt cele de la bebecarucior.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *