Rezultate BAC 2015: Nu e cool cand esti prost

Atunci cand se anunta rezultatele la BAC este jale, cel putin in ultimii ani este asa; jumatate sunt picati. Acest lucru nu e cel mai grav, bacul trebuie sa redevina examenul cu greutate care a fost candva. Trist mi se pare alceva: foarte multi puşti spun; E cool sa ai bani, nu e cool cand ai luat bacul sau cand cunosti. Si pun poze de aces gen pe facebook:

prostia

Ce vor sa ne spuna in esenta: Nu imi trebuie scoala ca sa fac bani, aceasta argumentatie pare sa scuze in esenta lipsa interesului pentru scoala, sa motiveze de ce nu au invatat si in cele din urma de ce au dat cu bata-n balta la acest examen.

Mesajul principal este Nu am nevoie de scoala ca sa am succes, nu am nevoie sa cunosc, sa am o cultura generala sau sa stiu din toate cate putin. Aceasta atitudine  este rezultatul promovarii unei subculturi in media si la nivel social care se refecta in aceast tip de gandire. Mi_a placut foarte mult mesajul lui DOC catre adolescenti si m-a inspirat. Daca mai multi artisti ar promova intr-un mod subtil si printre randuri ca e cool sa ai scoala si cultura generala, poate nu am mai avea acest tip de gandire in poze trucate pe facebook.

Ce spun tinerii pe facebook

cu bac s-au fara, pana la urma destepti sunt aia care fac bani…bravo lor

Uite la domnu Nelson Mondialu’ Fenomenare tot ce vrea si nu e un gunoi… in fata lui tu esti un gunoi:)) daca stii cum sa le invarti si ai si noroc se poate exemplu domnul Nelson , pe care il respect ca a reusit atatea.

Alex Miu:, cu BAC lucrezi la Mc, fara BAC esti multimilionar

Ce fac dupa bac ?

Este adevarat ca BAC-ul nu iti garanteaza reusita in viata, banii, succesul. Bac-ul reprezinta o atestare a competentelor tale si dovada ca nu ai trecut prin scoala ca „gasca prin apa”. Daca vrei sa ai succes trebuie sa faci si alceva; sa iti alegi un domeniu de care esti pasionat, sa faci practica, sa avoluezi in cariera …sau sa lupti sa iti deschizi propria afacere. Drumul va fi greu, cu multe batai de cap. In mod cert mult mai complicat decat sa aduci masini din Germania si sa le vinzi in VITAN. Depinde de tine ce vrei.

Rezultate BAC 2015

Pe judete, cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetele Cluj (82,18%), Brasov (78,74%), Bacau (78,34%) si Sibiu (76,81%). Rata de promovare in Capitala este de 68%, superioara cu 9,7% celei de anul trecut. Singurele judete cu o rata de promovare sub 50% sunt Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) si Teleorman (42,73%). In 5 judete (Gorj, Salaj, Teleorman, Giurgiu si Braila) procentul de promovare din aceasta sesiune este inferior celui de anul trecut, in vreme ce in restul judetelor se inregistreaza o majorare de pana la 11,9%. SURSA

Daca vreti sa vedeti rezultate actualizate accesati edu.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *