Pune-ți în practică ideile creative cu o mașină de cusut (P)

Ai avut dintotdeauna o pasiune pentru lucrul manual, în special pentru cusut? Îți place să investești timp în a pune în practică diferite idei creative? Ai deja în minte multe mici proiecte de acest fel, dar ai nevoie de o mașină de cusut pentru a avea mai mult spor?

Există mașini de cusut pentru toate nivelurile de experiență, cu o mulțime de tipuri de cusături. Gradul de complexitate este dat de cum plănuiești să folosești aparatul – să pui în practică din când în când câteva proiecte simple, să croiești diverse haine de la 0 sau să-ți faci un mic business.

Nu trebuie să fii neapărat croitoreasă ca să-ți cumperi o mașină de cusut! Important e să fii pasionată de această activitate. Dacă nu ai făcut niciun pas în această direcție pentru că nu ai toți banii necesari pentru achiziționarea unei mașini de cusut, poți suplimenta bugetul cu ajutorul creditelor nebancare.

Nu știi niciodată cât de mult ajunge să-ți placă și poate în timp chiar îți transformi pasiunea într-un business!

Cum alegi totuși mașina de cusut? Iată la ce aspecte să fii atent!

Gradul de dificultate

Dacă plănuiești să o folosești doar de câteva ori pe lună, pentru cusături simple, o mașină pentru începători e potrivită pentru tine. Cu ajutorul ei vei scurta și strâmta ușor fuste și pantaloni, vei coase sacoșe sau prosoape de bucătărie, toate cu puțin efort. Aceste mașini de cusut sunt și cele mai ieftine. Alege totuși una de la un producător recunoscut, cu garanție și service asigurat, pentru a preîntâmpina eventualele neplăceri!

Când vrei să-ți croiești singură haine și să experimentezi cu diverse tipare, orientează-te către o mașină de cusut care îți oferă posibilitatea să-ți pui cât mai multe idei în practică, care să fie ușor de folosit și potrivită pentru mai multe tipuri de materiale și grosimi. Prețul unei astfel de mașini de cusut este relativ apropiat de cel al unei mașini de cusut pentru începători.

Există însă și mașini de cusut profesionale. Desigur, nu are rost să investești dublu sau triplu într-o astfel de mașină de cusut dacă proiectele tale sunt simple. Te poți orienta către un astfel de model mai târziu, când capeți mai multă experiență sau, de ce nu, când vrei să-ți deschizi propriul business în domeniu.

Mecanică sau electrică?

Mașinile mecanice sunt acționate exclusiv prin pedală, fără a depinde de ea pentru furnizarea energiei electrice, dar necesită o coordonare foarte bună pentru a coase cu ele.

Pe de altă parte, majoritatea celor care își cumpără o mașină de cusut aleg un model electric, acționat cu ajutorul unui panou de control sau cu ajutorul unei pedale. Acestea sunt foarte populare pentru multiplele cusături care se pot executa cu ele, pentru că pot coase butoniere pentru nasturi, pot încărca ața pe bobină, pentru rapiditatea cu care se coase și economia de timp, pentru că se poate controla mult mai ușor viteza cu ajutorul pedalei. În plus, sunt și mai silențioase.

În ceea ce privește cusăturile pe care ar trebui să le aibă mașina de cusut, prima ta mașină ar trebui să aibă cusătură dreaptă, în zigzag, butonieră, elastică, invizibilă și unele cusături utilitare sau decorative.

De asemenea, dacă vrei să ai o mașină de cusut ușor de folosit și întreținut, alege una cu suveică orizontală. Îți va fi mult mai ușor să vezi câtă ață mai ai de folosit și când e timpul să o schimbi.

Cât costă?

O mașină de cusut care promite rezultate de excepție și care poate fi folosită lejer de către începători costă în jur de 500-700 de lei. Cele pentru avansați ajung și la peste 1400 de lei, însă la acestea te poți gândi mai târziu, după ce stăpânești lucrul cu un utilaj mai puțin complicat.

Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani cu care să-ți completezi bugetul, solicită un credit rapid! În acest fel vei reuși să cumperi mașina de cusut care îndeplinește cel mai bine criteriile pe care le cauți.

Nu subestima puterea pe care o asemenea activitate creativă o poate avea. Cusutul ca hobby te poate ajuta să faci economii, să te relaxezi lucrând la propriile tale creații, să-ți faci piese vestimentare unice și chiar să câștigi bani din asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *