Marea este singura lor bucurie 

Ai fost la mare anul acesta, nu ? Probabil ca ai fost si la munte…sau poate ai fost la o mare si mai frumoasa ..in Grecia. Te-ai distrat in Mamaia sau in Costinesti, ai facut galagie toata noaptea si ai fugit din lumea ta, in lumea lor.
Ei stau cuminti in fiecare an si asteapta sa inceapa sezonul estival, chiar daca de multe ori nu inteleg ce se intampla in jurul lor.

proiect vacanta copii
proiect vacanta copii
 
Copiii de la Costinesti
Toti din jurul lor sunt in vacanta, sunt plini de viata si se distreaza fara incetare. Ei stau pe paturica in fata portii si se joaca ca si cum nimic din jurul lor nu se intampla. Ei nu se pot bucura de distractia de la „Tineretului” pentru ca sunt prea mici si nici nu pot sa se bucure de toate atractiile si distractiile din statiune pentru ca nu au bani. Cu toate acestea marea este „singura lor bucurie” de vacanta, chiar daca nu se pot distra la fel cum o facem noi.
Multi dintre ei nu au fost nicio data in vacanta sau nu au iesit din Costinesti.
Am fost anul acesta in Costinesti si am vazut mai multi copii  ce mi-au atras atentia prin felul lor timid de a se juca, prin atitudinea „cuminte” si privirea lor inocenta. Am inteles de la una dintre gazde ca multi dintre ei nu au fost nicio data in alta parte, nu au vizitat nicio data alt oras, nu au fost in vacanta in alt oras, statiune, etc.
Vacanta in tara mea
Copiii din Costinesti nu au vizitat nicio data muntele, Delta Dunarii sau frumoasele manastiri din zona Moldovei.  Acelasi lucru e valabil si pentru copiii de la munte, unii dintre ei nu vad marea decat in poze sau la TV.
De aici mi-a venit o idee: Cum ar fi daca prin intermediul unui proiect bine pus la punct de un ONG sau prin intermediul Ministerului Invatamantului, copiii din zone turistice ar putea vizita alte zone din Romania ? Copiii din Murighiol (Delta Dunarii) ar veni cateva zile la Costinesti, iar copiii din Costinesti ar vizita frumoasa localitate amplasata pe bratul Sf. Gheorghe. Din punct de vedere practic ar insemna o actiune prin care familii (sau pensiuni) din Costinesti ar gazdui copii din Murighiol si gazde din Murighiol ar gazdui copii din Costinesti. In acest fel acesti baieti si fete ce au pana in 14 ani si nu au depasit – multi dintre ei – granita localitatiilor vor putea vizita zone turistice din tara. In mod cert acest proiect  se poate extinde la multe localitati.
Daca si parca si cu da erau intr-o barca
In mod cert unii dintre voi vor spune; „E ceva la nivel international, e greu de realizat, nu e nevoie de asa ceva, Ei nu au bani sa mearga? Multi fac bani din turism de ce sa-si bata cineva capul cu asa ceva ?”
Unii poate aveti dreptate.
Cu siguranta sunt multi copii ce ar avea o mini vacanta de nota 10 daca acest proiect ar fi pus in practica.
costinesti 3 costinesti 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *