Prohibitia la cultura

Se plang de multe ori oamenii de cultura in legatura cu faptul ca „romanii nu mai merg la teatru” sau ca „romanii nu citesc decat ziare colorate”…poate este asa…multi romani au uitat sa mearga la teatru si poate ca multi vor spune in curand ca nu au fost in viata lor la teatru. Asta pentru ca accesul la cultura a devenit prohibitiv, te face sa te gandesti „ca un simplu romanas” ce ai putea sa cumperi de 120 de lei cat costa 2 bilete la teatru. Sunt si 25 de lei (un pret rezonabil) dar constat dincolo de asta ca sunt o serie de organizatori care isi doresc sa exploateze si acest frumos domeniu prin preturi exagerate.

In acest mod se intampla cu spectacolele organizate la Palatul Copiilor ce au preturi exagerate. Un exemplu in acest sens este piesa de teatru ce se va juca maine 9 noiembrie Biloxi Blues ce ii are in rolurile principale pe  Tudor Chirila, Paul Ipate, Bogdan Cotlet, Constantin Dita, Radu Iacoban, Andrei Serban, Dan Radulescu, Ioana Barbu si Mirela Oprisor.

Biloxi Blues este cea de-a doua piesă din trilogia autobiografică a lui Neil Simon, supranumită “Eugene’s Trilogy”, după numele personajului Eugene M. Jerome. Autorul, recunoscut drept regele comediei pe Broadway, isi urmareste eroul care se inroleaza in armata. Naivul adolescent este nevoit sa se confrunte cu probleme dificile si cu propriile sale reactii in fata constrangerilor si a prejudecatilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *