Politicienii: manelisti de sezon…de sezon electoral


Am fost noaptea trecuta sa ma plimb prin centru, si ca tot m-am plimbat am zis sa fac si ceva poze. Imi place cum arata Bucurestiul noaptea..mult mai linistit, dar foarte agitat.
Mai linistit decat ziua, dar mai putin linistit decat mi-as fi dorit sa fie. Aceiasi boschetari la universitate, aceleasi gunoaie pe strazi, numai oamenii sunt altii.Motociclisti ce agita orasul cu motoarele ambalate la maxim si ….afise electorale ce imi sar in ochi, precum aschia padurarului.
Ma deranjeaza. Am ajuns sa fiu iritat si de aceste bannere si am impresia ca si cauciucului, pe care au fost imprimate, le e scarba de ei. Sunt falsi, sunt la fel. indiferent de culoare: galben, rosu, portocaliu.
Spuneti voi: vedeti diferenta in mesajul electoral? Eu nu. Toti ne promit ca o sa traim mai bine si ne spun ca ceilalti sunt de cacauo. Care ceilalti? Ca toti acum sunt in aceiasi gasca, sau au fost inainte. Mesajul politic este repetitiv la fel ca versurile manelistilor. Sunt aceleasi indiferent de artist( a se citi papagalici) la fel ca si in cazul politicienilor.
Si mai e o asemanare; aceea ca oamenii inca mai pun botul: ” Sa mergem la vot”. Mergeti…cale batuta. Eu as merge numai pentru tinerii ce au murit in `89, daca as avea intr-o proportie de 10% pe cine sa votez.
Dar, nimeni nu mi-a castigat increderea, nici macar intr-un procent de 1 %, deci: Nu merg la vot, ca n-am cu cine vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *