amplicator audio

Muzica buna, sound si volum. Pe ce pui pret ?

Ma aflu de multe ori la semafor si aud muzica rasunand la maxim dintr-o masina „vecina”. Amplificator audio de inalta calitate, CD-Player de firma si o muzica care suna „la refuz” si parca isi doreste sa evadeze din masina. Nu vreau sa insist pe „calitatea muzicii” si nici sa subliniez ca cei care dau la maxim un amplificator audio sunt cei care adora sintagma: „Boss, masina mea e cea mai tare„.  Cu toate acestea nu pot sa nu spun faptul ca gesturile si comportamentele noastre spun foarte multe despre noi, nu de alta dar nu ne putem imagina ca muzica noastra nu deranjeaza daca este data la maxim.amplicator audio

Amplificator audio la maxim.Unde este siguranta in trafic ?

Sa nu ma intelegeti gresit, si mie imi place  uneori sa ascult muzica la maxim, sa simt vibratia basului, sa bubuie boxele, sa fie party 😀 Cu toate acestea prefer sa aud sunetul de calitate in detrimentul volumului, mai ales atunci cand ne referim la un amplificator audio pentru masina. Consider ca muzica trebuie sa se auda cu adevarat tare la un party, la un mare chef si nu in trafic. De ce ? Din simplu motiv ca tin mai mult la siguranta decat la volumul muzicii. Atunci cand conduci trebuie sa o faci atat cu ajutorul ochilor cat si cu ajutorul urechilor – daca imi permiteti sa spun asa. Ai mare nevoie sa auzi ce se intampla in trafic. Ce te faci daca tu ai dat volumul maxim la muzica si nu auzi cand vine o ambulanta pe culoarea rosie ?

Muzica de calitate la un party ? Dar sound-ul ?

Am fost prezent la numeroase petreceri unde muzica se auzea infundat, iar sistemul audio nu facea fata cerintelor oamenilor de tipul: Da mai tare 😀 Daca vorbim de un party la tine acasa – fara mari pretentii- nu ai nevoie neaparat de un amlificator audio performant, insa atunci cand ai o formatie de muzica si iti castigi existenta din asta trebuie sa raspunzi cu aparatura de calitate. Imi amintesc ca am fost extrem de atent la prietenul meu Andrei Racu -vilonist, lider de formatie si absolvent de conservator – la aparatura pe care acesta o foloseste pentru concertele sale. Tot timpul achizitioneaza aparatura noua – de la magazine ce se respecta -si le ofera celor ce lucreaza cu el atat o muzica de calitate cat si un sound de nota zece.

Mi-as dori sa vad acest lucru in toate locatiile ce se numesc cluburi, puburi,restaurante etc. Acolo unde oamenii vin sa asculte muzica trebuie sa le oferi in primul rand un sound de buna calitate. Acest lucru se traduce si prin aparatura, microfoane, amplificator audio, etc. Degeaba canta artistul foarte bine daca se aude execrabil. Imi amintesc ca am citit un interviu cu OLX de la Kiss Fm –  realizeaza emisiunea partydul Kiss Fm si merge prin cluburi cu show-ul omonim – in care vorbea despre acest subiect. Stiu ca DJ-ul se plangea de faptul ca inca mai sunt patroni de club care nu au inteles cat de important este un sistem de sonorizare bine pus la punct, iar acest lucru inseamna o investitie  in boxe de calitate, acustica, microfoane, amplificator audio si tot ce compune setul de aparatura pentru o astfel de locatie.

Foto: soundcalledmusic.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *