moda barbati 2016

Moda barbati – Coduri vestimentare pentru gentlemani

Un bărbat bine îmbrăcat va atrage întotdeauna atenția celor din jur, iar asta nu se referă numaidecât la atenția feminină, ci chiar și a celorlalți domni cu care ei pot intra în contact. Îndeosebi în domeniul afacerilor și mai ales dacă job-ul pe care îl au este într-un mediu corporatist, bărbații interacționează foarte des cu persoane importante – clienți, alți oameni de afaceri, parteneri samd – a căror primă impresie joacă un rol substanțial în dezvoltarea viitoarelor colaborări sau parteneriate. Și după cum știți deja, nimic nu face o impresie mai plăcută în ochii celorlalți decât o îmbrăcăminte bine aleasă. Moda barbati ne confirmă acest lucru pe măsură ce timpul trece.

Dar mai este un lucru căruia bărbații trebuie să acorde atenție atunci când lucrează într-un mediu corporatist și nu numai – codurile vestimentare solicitate la locul de muncă. Am auzit probabil de cazuri în care oamenii intrau în bucluc din cauza faptului că nu respectau codul vestimentar impus la locul de muncă. În mediul business, aceasta nu mai este o opțiune de alegere. Ținuta exemplară este esențială pentru bunul mers al lucrurilor. Ca atare, este cazul să consultăm puțin sfaturile venite din partea moda barbati pentru acele dress code-uri care uneori tind să zdruncine din temelii lumea bărbaților de pretutindeni.

Care este diferența dintre Black Tie și White Tie? Ce ar presupune stilul Black Suit? Când se poartă fracul și când ne salvează costumul? La toate aceste întrebări ne răspunde cu promptitudine regulile vestimentare moda barbati.
Să începem într-o notă mai lejeră, altfel spus, cu stilul Business casual. O regulă esențială trebuie reținută aici: cravata poate lipsi cu desăvârșire, dar costumul nu. Ținuta caracterizată prin absența cravatei devine instantaneu casual, însă termenul business nu ne lasă să ne îndepărtăm de la clasicul costum în nuanțe de gri sau albastru bleumarin. De preferat este o cămașă albă.
Facem saltul către stilul Business formal și ne lovim de apariția cravatei. Singurele culori acceptate ale costumului, de altfel nelipsit, sunt cele de gri închis sau bleumarin. Pantofii întotdeauna negri, fie ei Oxford, Brogue sau Loafers.

Pentru stilul smart casual, cravata sau papionul devin obligatorii. Abia aici însă putem vorbi despre cămăși mai deschise la culoare, unii dintre bărbați putând chiar opta și pentru vesta de la costum. Costumul poate fi accesorizat cu batiste colorate.

Codul Black Suit este propice pentru evenimentele informale, care au loc seara. Orice bărbat arată nemaipomenit de bine într-un costum negru, din cap până în picioare, care i se potrivește perfect. O notă distinctă a costumelor negre din acest stil vestimentar este prezența unui singur nasture la sacou.

Moda barbati 2016

Black Tie este un cod vestimentar destul de rigid, de aceea, moda barbatimoda barbati ne îndreaptă atenția către smoching și papion. Cămașa cu guler clasic nu poate fi decât albă și imaculată. Papionul negru conferă un aspect unitar plăcut apariției masculine, împreună cu butonii negri ce pot încheia manșetele sau cămașa.
Cu toate acestea, White Tie este, dintre toate, cel mai pretențios cod vestimentar cu putință pentru bărbați. Când lucrurile nu par a fi decât în alb sau negru, fracul este cel care ne scoate din impas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *