masa in familie

Amintiri culinare despre masa in familie

De felul meu sunt un gurmand; imi place extrem de mult sa mananc preparate de calitate, retete savuroase si dulciuri bine insiropate. Anumite retete imi amintesc de o serie de trairi si evenimente din viata mea legate de masa in familie.

Atunci cand ma gandesc la ciorba acra, imi amintesc de bunica mea, Maria. Atunci cand ma gandesc la bunicul meu, imi amintesc de masa de la pranz cand mancam impreuna sardine in sos tomat.  Viata este alcatuita din aceasta serie de momente, iar mancarea ne aduce impreuna si ne face sa povestim. Salata de rosii o mananc de multe ori alaturi de tatal meu. In mod cert nu poate sa lipseasca si o bucata proaspata de branza. Bucuria inseamna aceste momente trite impreuna, iar masa este unul dintre aceste momente ce ar trebui sa ne aduca impreuna.

Masa in familie

masa in familie
masa in familie

Din pacate vartejul in care ne prinde viata in cautarea de mai bine, mai mult, mai frumos, ne face sa uitam de momente. Ne amintim cu placere de copilarie pentru atunci traiam atat de multe momente, traiam cu adevarat mai mult.

De ce sa luam masa in familie?

Comunicam autentic

Petrecem timp frumos impreuna

la masa, fiecare il priveste in ochi pe celalalt; la masa nu este loc de ascunzisuri, de retrageri sau de pretexte.

In acelasi timp trebuie sa retinem ca  a sta la masa impreuna cu oameni cu care nu ai nimic in comun sau fata de care inima ta nu se deschide, este un adevarat chin, spune un articol de pe crestinortodox.ro, afirmatie perfecta adevarata.

Tu iei masa in famile? Cat de des ?

foto sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *