Expozitia de corpuri umane..intre arta si blasfemie

Vineri 22 martie se va deschide la Muzeul Antipa expozitia EXPOZITIA “THE HUMAN BODY” si va putea fi vizitataexpozitie corpuri pana pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00. Un eveniment inedit care a atras deja controverse la nivel national. De ce ? organizatorii spun ca aceasta expozitie este o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.

Ce contine expozitia ? Corpuri umane, conservate in silicon dupa o tehnica pretentioasa, de durata si costisitoare dar care socheaza prin realism. Nicio alta expozitie nu ofera aceasta perspetiva.

Conservatorii spun ? Este ok sa ne batem joc de corpul uman, este corpul uman o „marfa”..poate fi transformat corpul uman in „arta”?

Personal nu as putea sa privesc corpul uman…ca arta. Nu as putea sa nu ma gandesc ca acele oase au avut viata. tu ce spui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *