Designerii de la Creativ Interior te învață cum să îți amenajezi mansarda

Loc înfricoșător plin de păianjeni și întuneric? Nu si mansardele amenajate de catre Natalia si Octav Roman. Lasand la o parte începutul dramatic, dacă ai o casă mansardată, te poți considera norocos. Mansarda nu este nimic altceva decât o cameră ce are nevoie de o amenajare cum se cuvine pentru a deveni prietenoasă și pentru a se transforma într-un loc pe care îl vei iubi.

Deși uneori, are o suprafață mică, află că printre cele mai de efect amenajari sunt acelea care se petrec grație unor restricții și limitări. Mansarda, de pildă, poate deveni rapid un dormitor pentru oaspeți, un dormitor pentru cei mici sau chiar un loc ideal unde poți lucra la noua carte sau proiect.

Pentru cei care au nevoie de idei de amenajare mansarda, am vorbit cu Natalia și Octav Roman, designeri de interior, și ne-au pregatit trei idei care ne-au făcut sa privim plini de inspirație mansardele.

  • Joacă-te cu proporțiile și transformă mansarda în locul ideal pentru lectură – mansarda este unul dintre acele locuri unde te poți juca fără griji cu proporțiile pentru a da impresia de tavan înalt.

“Poți face acest lucru optând pentru mobilă de mică înălțime care va crea iluzia unui tavan mai înalt decât în realitate. Dacă vrei să citești în mansardă, instalează aici un pat cu picioare scurte asemănător divanului din alte vremuri, un scaun, o mică măsuță de pat și o lumină de citit.”

completează Natalia, co-fondator Creativ Interior.

  • Profită de orice colțișor disponibil – poți privi mansarda ca pe căsuța din copac unde ți-ai dorit mereu să te poți ascunde când erai mic. Acest cuibușor este locul perfect unde să te ascunzi cu o carte bună și îți ocupă foarte puțin spațiu.

“Poți să îi dai un aer aparte folosind perne, pernițe și o pătură în care să te învelești în zilele reci. Poți stiliza și scara pe care ajungi în mansardă. O poți împodobi cu instalație de Crăciun pe care o poți aprinde seara pentru un efect de intimitate și pace.”

continuă Octav, co-fondator Creativ Interior.

  • Transform-o într-un apartament – dacă deții o mansardă destul de mare, o poți transforma oricând într-un apartament cu propriul dormitor, bucătărie și baie.

Dacă nu ai idee ce este mai bun pentru spațiul tău, poți apela oricând la un designer de interior. Astfel îți vei face oaspeții să se simtă ca acasă și independenți de restul casei. Mai mult, poți folosi mansarda pentru a face un bănuț listând-o spre închiriere pe Airbnb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *