Cum scapi de spam ? Ce am facut eu si a functionat

De cele mai multe ori suntem exasperati de spam, de mesaje nedorite la tot felul de produse. Problema este serioasa atunci cand pierzi clienti ( solicitari de comenzi / oferte pentru afacerea ta) din cauza faptului ca „nu vezi” acele email-uri printre spam-uri si ajungi sa le stergi gin greseala.

Ce tip de spam-uri primeam eu ?

Spun primeam, pentru ca in acest articol voi detalia cum am scapat eu de spam 😀

  • Primeam spam-uri de la companii din China
  • primeam spam-uri de la companii romanesti cu care nu am itrat nicio-data in contact. Mi-au luat adresa de email de pe net si imi trimit oferte la ..cartuse de imprimanta, de exemplu
  • Mai primeam spam-uri tip informari comerciale de la firma cu care am lucrat si ma bombardeaza acum cu o „reclama pe mail” in fiecare saptamana
  • Primeam spam-uri de la o serie de site-uri ( detinute de aceasi persoana / firma ) care isi doreau sa imi vanda tot felul de produse ce „ar avea” calitati minune. Un fel de teleshopiing prin email de tip spam.

Acestia din urma erau cei mai agresivi. Imi trimiteau spamuri zilnic. Aveau zeci de produse, iar fiecare produs avea un site. Un site de tipul magazin online. De obicei era o singura pagina de home cu o prezentare a produsului tip text, poze , dar si o prezentare video. In acelasi timp in partea de jos a site-ului aveau un formular de contact prin care puteai sa comanzi produsul.

Cum scapi de spam ?

Cum am scapat de spam ? Ce au facut eu si am scapat de acesti oameni?

I-am spamat eu pe ei. I-am exasperat si plictisit in acelasi timp si le-am dat – probabil – un pic peste cap fluxul de comenzi.

Cum am facut asta ?

Le raspundeam zilnic la spamuri prin efectuarea de comenzi false ( nume , adresa, etc).

In aceste comenzi ii rugam frumos sa imi stearga adresa e email din baza de date pentru ca imi incurca activitatea. Cu alte cuvinte, i-am spamat la greu. Dupa un timp m-au contactat pe mail si mi-au zis ca mi-au sters adresa de emai si se intrebau de ce ii m-ai spamam in continuare daca ei mi-au sters adresa de email?

Dilema s-a rezolvat cand am constatat ( impreuna – acum faceam o investigatie) ca mai aveau o adresa de email de a mea ( in baza lor de date) pe care imi trimiteau spamuri, iar eu aveam redirect de pe acea adresa de email pe adresa mea principala.

Rezultatul ? Acum nu mai primesc spamuri 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *