Nu lucrati fara contract de munca! (p)

In ultima vreme, oamenii accepta sa lucreze si fara contract individual de munca , iar acesta este una dintre cele mai grave greseli pe care le poate face cineva pe piata fortei de munca. Iata lista argumentelor care sa te faca sa soliciti contract individual de munca la angajare:

-esti asigurat si stii ca vei primi o pensie, cand va veni momentul. Anii trec, chiar daca acum ai 20 de ani si ti se pare ca vremea sta in loc pentru tine.

-poti beneficia de spitalizare gratuita in caz de boala si de concediu medical platit. Cei care nu au adeverinta de salariat, adica nu au taxele platite la sanatate, platesc o zi de spitalizare ca o noaptea cazarea la un hotel de trei stele.

-ai dreptul la concediu de odihna platit, anual

-in cazul in care firma sau institutia se inchide, beneficiezi de somaj, pana te redresezi finaciar si gasesti alt loc de munca

-stii exact care iti sunt drepturile si care indatoririle si nu poti sa fii exploatat.

-sarcinile de lucru sunt impartite in cadrul unui program de lucru, iar orele peste program sunt platite in plus.

Existenta unui contract individual de munca inlocuieste criticile nejustificate si reprosurile cu feedback negativ O analiza obiectiva a punctelor tari si a celor slabe se impune in toate sectoarele de activitate si este bine ca salariatul sa stie unde ar trebui sa mai lucreze la dezvoltarea sa profesionala.

In prezent multi agenti economici au chestionare prin care le cer clientilor sa evalueze marfa sau serviciul prestat si sa faca propuneri legate de imbunatatirea activitatii. In cazul calificativelor/notelor mici, repondentii sunt rugati sa motiveze  alegerea.

Ultima experienta placuta pe care am avut-o in acest sens a fost la un hotel din Maramures. In fiecare camera exista un formular de feedback pe departamente, cu spatiu pentru observatii si pentru propuneri la sfarsitul formularului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *