Viata in centru Vs Viata la casa langa Bucuresti

Alegerea casei Bucuresti :

Bucurestiul este un oras aglomerat, stim asta deja, iar pentru a ne face viata mai usoara cu totii am dori sa locuim in centru sau macar langa o statie de metrou.

De multe ori cautarile pe internet de apartamente pentru inchirieri sunt legate de zona, daca iti permiti cauti apartamente unirii sau daca pentru tine este mai important sa ai in apropiere o statie de metrou nisezi cautarile in zonele cu statii de metrou.

Recent s-au dat in folosinta doua noi statii de metrou, respectiv staţiile Laminorului şi Străuleşti ce sunt aferente secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti din Magistrala 4 de metrou, în lungime de 2,1 kilometri. Sunt convins ca in aceste zone a inceput deja sa creasca preturile pentru inchirieri de apartamente, iar dezvoltatorii imobiliari au ochit de acum cativa ani terenuri bune pentru construirea de noi blocuri.

Locuinta perfecta in Bucuresti

  • A locui in Bucuresti inseamna sa poti ajunge in timp util la job- Stiu oamenii care fac 2-3 ore / zi in drumul spre job si catre casa.
  • Sa ai un mijloc de transport aproape- de preferabil metrou
  • Sa fi pozitionat cat mai aproape de centrul orasului- acolo unde se intampla toata distractia
  • Sa ai vecini de treaba – Aici nu este o misiune usoara. De multe ori viata la bloc inseamna sa suporti galagia vecinilor; copii, certuri, muzica tare, etc. Mereu viata la bloc a insemnat pentru mine un fel de trai la comun intr-o casa mai mare. Casa pe care o numim generic bloc, iar ceea ce ne desparte sunt niste pereti muuult prea subtiri.
  • Sa ai un cost rezonabil la chirie, utilitati. Stim cu totii ca preturile cresc direct proportional in functie de zona in are locuiesti si de calitatea imobilului respectiv.

Alegerea casei Bucuresti

Viata la Casa langa Bucuresti

Avand in vedere aglomeratia din oras, multi oameni inspirati au inceput sa-si cumpere casa / teren langa Bucuresti – respectiv in Ilfov. Astfel a inceput sa se dezvolte natural zona metropolitana Bucuresti-Ilfov.

Avantajele  / Dezavantajele vietii la casa langa Bucuresti:

  • Ai loc mult mai mult pentru tine si cei dragi. Poti sa iti petreci sfarsitul de saptamana la aer, in curte si ai intimitate.
  • Costurile sunt mai mici cu utilitatile – aici apar variabile. Daca am ales o casa intr-un cartier rezidential din Pipera nu se pune acest punct.
  • Nu mai ai vecini sub tine, peste tine si pe langa tine.
  • Dezavantajele sunt legate de faptul ca depinzi in mare parte de masina personala pentru a ajunge in Capitala.
  • Timpul marit in care astepti in trafic.

Indiferent ce casa alegi pentru tine, sfatul meu este sa fi cu ochii in patru la tot ce este in jur; transport, vecini, gropi de gunoi, modul in care este construit imobilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *