Au fost prinsi membri unei retele de „tepe prin sms”

Culmea ..astia erau deja condamnati si inchisi…mai mult decat atat faceau aceste „jocuri” prin sms din inchisoare. Cum ? mituiau gardienii ­čÖü

articol preluat din EVZ:

Radu Stoian, un criminal condamnat la 19 ani, a pus la cale ţeapa naţională a premiilor anunţate pe telefonul mobil. În lunile bune făcea câte 40.000 de lei.

S─â fii condamnat pentru omor calificat la 19 ani de ├«nchisoare ┼či s─â faci ├«n ├«nchisoare mai mul┼úi bani dec├ót ├«n libertate denot─â un spirit antreprenorial greu de atins. Radu Stoian este un de┼úinut care a pus la cale ┼úeapa cu premiile de pe telefoanele mobile ce a f─âcut sute de victime ├«n toat─â Rom├ónia.

Trăia pe picior mare în Mărgineni

Stoian este un malac cu ceaf─â lat─â adaptat perfect la via┼úa ├«n ├«nchisoare. A comis o crim─â dar cu banii din ┼úepele cu premiile pe telefon nu doar c─â ┼či-a ├«ntre┼úinut familia, dar a avut suficient s─â-┼či cumpere ┼či-un apartament. Surse judiciare sus┼úin c─â Stoian tr─âia pe picior mare ├«n ├«nchisoarea M─ârgineni ┼či c─â avea bani suficien┼úi pentru a mitui gardienii. El a pus la cale re┼úeaua care trimitea celebrele SMS-uri otr─âvite: „Bun─â ziua, a┼úi c├ó┼čtigat un premiu const├ónd ├«ntr-o ma┼čin─â”.

Nu le place în arestul poliţiei

La Curtea de Apel Cluj, Stoian a ap─ârut azi ├«n fa┼úa judec─âtorilor al─âturi de celelalte 21 de persoane arestate ├«n dosar. „Eu mai am de executat ├«nc─â zece ani. Unde s─â fug? Sunt vinovat ┼či am recunoscut. Dar rudele noastre, care sunt ┼či ele arestate, nu au nicio vin─â”, a strigat Stoian din boxa acuza┼úilor c─âtre magistra┼úi.

Singura nemul┼úumire a celor implica┼úi este legat─â de faptul c─â sunt ├«nchi┼či ├«n arestul Poli┼úiei Bistri┼úa N─âs─âud ┼či c─â nu sunt l─âsa┼úi s─â ├«┼či execute pedepsele ├«n penitenciar.
Surse judiciare sus┼úin c─â ├«n penitenciar cei nou─â ar fi continuat s─â trimit─â sms-urile „c├ó┼čtig─âtoare”.

Sunau la ├«nt├ómplare ┼či p─âc─âleau femei

Surse judiciare sus┼úin c─â afacerea cu SMS-uri pus─â la cale de Stoian ├«i aducea lunar chiar ┼či 40.000 de lei. „┼×i-a cump─ârat apartament din aceste ┼úepe”, a spus un anchetator. Din cei 22 de aresta┼úi, nou─â sunt condamna┼úi la pedepse ├«ntre 3 ┼či 19 ani. Cei nou─â erau ├«nchi┼či ├«n patru penitenciare diferite din sudul ┼ú─ârii.

Trimiteau sms-uri la ├«nt├ómplare ┼či apoi a┼čteptau s─â vad─â cine sun─â ├«napoi. Marea majoritate a p─âr┼úilor v─ât─âmate sunt femei. Dup─â ce victima suna ├«napoi i se comunica ca trebuie s─â pl─âteasc─â taxele aferente premiului de 10.000 de euro care se ridicau la 20% din valoarea premiului”, mai adaug─â anchet─âtorul.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *