Analize gratuite prin Casa de asigurari – Bataia de joc a sistemului

Analize gratuite ? Gratuite, insa doar pe jumatate. Sau gratuite doar cu numele. Spun asta dintr-un motiv simplu.Pentru a beneficia de analize gratuite trebuie sa te supui unei umilinte de zile mari, insa nu gratuit, ci pe banii tai.

Sa spunem ca este data de 15 a lunii si mergi la medicul de familie, iar acesta are ideea sa faci niste analize uzuale. Iti spui ca totul trebuie sa fie simplu si benefciezi de Analize gratuite, atata timp cat esti asigurat la Casa Nationala de Asigurari si „cineva” plateste pentru tine.

Cat se plateste pentru Asigurarile de sanatate ?

Trebuie spus ca pentru a beneficia de analize gratuite, spitalizare sau medicamente compensate, angajatorul plateste pentru un angajat in jur de 55 % din valoarea salariului. Ne referim la plata asigurarilor sociale, somaj, pensie. Ajungem astfel ca pentru un salariu minim de 1400 ron un angajator sa mai plateasca la stat inca 750 de lei ( aproxiamtiv ). Ce primeste asiguratul de la sistemul de stat ? Umilinta si bataie de joc.

Analize gratuite – Coada se formeaza la ora 5 dimineata

Pentru a beneficia de Analize gratuite trebuie sa te prezinti in fata centrului de recoltare de la 5. Ne referim la centrele care permit acest lucru, pentru ca sunt si cente care fac programari telefonice si daca ai noroc sa prinzi un loc liber la analize in data de 1,2,3 a lunii atunci beneficiezi de analize gratuite, daca nu trebuie sa platesti.

Sistemul isi bate joc de cetateni pe banii grei. Banii care sunt sifonati din sistem cu nesimtire. Eu lam analizele gratuite facut la Hipocrat 2000. Acolo au dat numere de ordine pana la 100, in prima zi in care s-a acordat bugetul pentru analize gratuite. Dupa nr 100, pacientii care au venit mai tarziu de 7:20 au fost rugati sa se prezinte maine pentru analize gratuite.

Care gratuite ? Batatia de joc a statului asupra cetateanului platitor de taxe.

sursa foto: echomedsante.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *