Mai multi tineri merg la Muzeu

Tinerii la muzeu
Tinerii la muzeu

Ma bucur sa aflu ca tinerii merg la Muzeu, la teatru,- chiar daca atunci cand imi doresc sa cumpar bilete nu gasesc- Oamenii s-au saturat de subcultura. Cel putin o parte dintre tineri, un anumit segment bine definit. Vor alceva, cauta alternative. De cele mai multe ori e vorba de acei tineri din mediul urban cu studii superioare sau sub influenta unor subculturi muzicale sau de grup care limiteaza mediocitatea si o ironizeaza. Acest lucru a iesit in evidenta si din faptul ca fake reality-ul de la PRO TV a fost eliminat din grila dupa 3 zile. Ma bucur.

Comunincat Muzeul Bucurestiului: Tinerii merg la muzeu

In luna ianuarie 2015, 10% din publicul prezent la evenimentele organizate în incinta Muzeului Municipiului București-Palatul Suțu se încadra în categoria de vârstă 18-25 de ani, în luna februarie 2015 mai mult de 26% dintre persoanele care au participat la evenimentele muzeului au vârste cuprinse între 18-25 de ani. Trendul este unul ascendent, dacă privim la statistica din luna martie 2015, când 27% dintre participanții la evenimentele organizate de muzeu au fost reprezentanți ai categoriei sus-menționate.

Tinerii din categoria 18-25 de ani, care nu frecventează, în general, spațiul muzeal, sunt atrași în special de conferințele de joi, organizate săptămânal de Muzeul Municipiului București, conferințe care tratează teme istorice și sociale, legate de Capitală. Prima conferință din anul 2015, de pildă, “Mașina Timpului în București”, susținută de Cristian Radu pe 19 februarie, a atras 163 de persoane, dintre care 141 din categoria de vârstă 18-25. De altfel, din cauza numărului mare de participanți anunțat pe pagina de Facebook a muzeului facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti, am fost nevoiți să repetăm conferința în ziua următoare.

Alte exemple în acest sens sunt conferința „Evoluția cartierului Vatra Luminoasă”, organizată pe 12 martie și susținută de Andrei Răzvan Voinea, la care au participat 51 de tineri din categoria de vârstă amintită (dintr-un total de 87 de participanți), conferința „Bucureștiul arhitectului Petre Antonescu”, din 19 martie, la care au participat 50 de tineri (dintr-un total de 98 de participanți), dar și cea mai recentă conferință, susținută de Robert Stoiculescu pe 26 martie: „Locuirea la margine de București- între problemă socială și spațială”. La acest eveniment au participat 58 de tineri, dintr-un total de 85 de participanți, acesta fiind unul dintre evenimentele pe care am fost nevoiți, de asemenea,  să îl reluăm la o dată ulterioră, din cauza numărului mare de participanți anunțați.

“Comunitatea are un ritm constant de modernizare cu fiecare generație, iar muzeul trebuie să facă parte intergrantă din aceasta mișcare vie. Trebuie să fie un spațiu dinamic, unde comunitatea este invitată să se manifeste, să se reprezinte. Așa se și întamplă. Conferențiarii care vin la Muzeul Municipiului București sunt reprezentanți ai comunității, iar aceasta răspunde prin publicul participant, tot mai numeros și foarte tânăr.”, explică directorul Muzeului Municipiului București, istdrAdrian Majuru.

foto miculparis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *