Taxa pe apa de ploaie mostenita de la Ceausescu

Eu credeam ca oameni cu idei nebune in privinta taxelor sunt doar in aceasta perioada, dar se pare ca taxa pe apa meteorica exista in Romania de mai bine de 30 de ani 😀 iar tinand cont ca orice ban la buget e bine venit, aceasta taxa a ramas in picioare fara probleme si dupa `90. In aceste conditii si din cauza unei formule de calcul proaste unele familii au ajuns sa plateasca mai mult pentru apa de ploaie decat pentru apa potabila.
Personal recunosc ca nu stiam de aceasta taxa si am ramas surprins cand am vazut la stiri ca in Timisoara sunt familii care platesc si 50 ron pe luna aceasta taxa. Altfel spus ei platesc ca vine apa din cer 😀

taxa apa ploaie
taxa apa ploaie

„Variantele de calcul prin care cantităţile de apă meteorică facturate sunt constante în fiecare lună au condus la o aplatizare a contravalorii facturilor la nivelul unui an, precum şi la nemulţumirea multor utilizatori care «nu au înţeles» că prin această modalitate de facturare trebuie să plătească apă de ploaie şi în lunile cu secetă. Varianta practicată în prezent, cu toate că reflectă mai exact cantităţile de apă meteorice efectiv evacuate în reţeaua de canalizare, poate conduce la unii utilizatori cu un consum mic de apă şi în caz de precipitaţii abundente, la plăţi mai mari pentru evacuarea apelor meteorice decât pentru consumul de apă”, este anomalia indicată în document. ( mediafax)

Conform celor de la opinia timisoarei la nivel national mai avem si alte taxe nebune: Taxe pe sant, pe linişte, pe copaci sau pe orarul magazinelor sunt doar cateva dintre darile instituite de primariile din ţara.
Nu stiu ce a fost in capul celui care a “gandit” aceasta taxa, dar nu mi se pare la locul ei. Propun sa platim taxa si pentru ca folosim trotuarul si sa avem rovinieta ..ce spuneti ? e buna inca o taxa la buget dragi politicieni ?
Care este situatia la Timisoara
Reprezentanţii Regiei de Apă şi Canalizare explică mecanismul prin care se calculează preţul apei meteo din facturile timişorenilor.

„Este rezultatul unei înmulţiri pe care Aquatim o face între două cifre. Una dată de INMH, care ne spune care este coeficientul de apă de ploaie într-o anumită lună pe metrul pătrat, iar suprafaţa ne-o declară utilizatorul”, a explicat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim. Regia de Apă a stabilit ca preţul metrului cub de apă potabilă să fie aproape egal cu al apei reziduale şi al celei de ploaie. Aproximativ 2 lei şi 60 de bani. – sursa: stiri.tvr.ro

foto: emaramures.ro

Un comentariu

  1. Bineinteles ca e o prostie, ce se intampla daca nu mai platesti? Te poti duce in instanta mai departe daca te obliga sa platesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *