4 mituri false despre case din lemn!

Atunci cand vine vorba despre case din lemn, beneficiarii tind sa le considere pe acestea ca fiind nesigure din anumite puncte de vedere si sa incline balanta alegerii catre alte tipuri de constructii. Totusi, este important de stiut ca aceste tipuri de locuinte prezinta avantaje deloc de neglijat, si ca ele ar trebui sa faca parte din variantele de construire, in mod egal ca si constructiile metalice sau cele bin beton.

case lemn
case lemn

Exista mai multe mituri care pot fi insa cu usurinta spulberate in ceea ce priveste aceste case din lemn. Chiar daca „garda veche” a inginerilor inclina balanta catre constructiile uzuale din beton armat, iata ca din urma avatajele caselor din lemn par sa castige teren. Important este ca noi sa le cunoastem pe toate, sa le asimilam si sa le folosim in consecinta, astfel incat sa putem beneficia de tot ceea ce este mai bun.

Deoarece a devenit o preocupare importanta pentru locuitorii tarii noastre, rezistenta la cutremur este unul dintre considerentele care ne pot determina sa alegem o casa din lemn. Credinta populara (sau mitul cu numarul unu) este aceea ca o astfel de locuinta nu ar putea rezista miscarilor seismice, fapt infirmat insa de catre specialisti, care cu date clare si certe distrg acest mit al rezistentei scazute. Din contra, am putea spune ca o casa din lemn, datorita faptului ca are o structura de rezistenta usoara, nu va intra in fenomenul de rezonanta atat de puternic pe cat ar face-o o constructie din beton. Tocmai de aceea, chiar si in cazul unui seism, o casa cu structura din lemn se va lasa „purtata” mult mai usor, iar pagubele pot fi considerabil mai mici in acest caz decat in situatia altor tipuri de structuri.

Un alt mit de care ne putem lovi destul de frecvent este cel al proprietatilor materialului. Destul de multe persoane se tem inca de faptul ca lemnul poate fi atacat de carii si ca acesta se comporta deficitar in cazul umiditatii. In realitate insa, cariile lemnului pot fi remediate prin simpla tratare a acestuia, iar problema umiditatii este usor rezolvata cu ajutorul hidroizolatiilor despre care astazi stim ca pot rezolva absolut orice situatie. In acest caz este lesne de inteles faptul ca lemnul este un material deosebit, cu domenii de lucrabilitate diverse, care poate suporta si imbunatatiri, ceea ce il face cu adevarat un material deosebit de important in domeniu constructiilor.

011. Daca lemnul nu ar fi fost un material potrivit pentru constructii, atunci in mod clar acestea nu ar fi fost promovate de catre adevaratii constructori, nu-i asa? Si apoi sa nu uitam ca o casa din busteni poate fi la fel de „sanatoasa” ca una din beton, si ca durata ei de viata poate fi cu lejeritate de 50 de ani.

Demersul nostru de sprijinire a caselor din lemn va continua, insa pana atunci putem face si o recomandare cu privire la firmele de constructii care pot realiza astfel de case. O companie a carui profil pare perfect pentru aceste tipuri de lucrari este www.avangart.org, o firma cu renume, a carui motto pare sa fie „calitate, inainte de toate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *