Instalarea corecta a AC-ului – Recomandari de la specialisti

Montajul corect al aparatului de aer conditionat este un lucru esential pentru operarea impecabila, fara probleme a acestuia. Multe defectiuni nedorite care survin la functionarea aparatului de aer conditionat pot fi provocate de o instalare deficienta. Un factor decisiv pentru o inalta functionalitate il constituie si amplasarea adecvata a unitatii in interiorul locuintei dumneavoastra. Aflati mai multe despre acest subiect in urmatoarele paragrafe!

Montajul unui aparat de aer conditionat consista in primul rand in realizarea unor operatiuni standard, adaptate necesitatilor clientului, precum si in functie de posibilitatile oferite de spatiul destinat climatizarii. Astfel, persoanele care isi propun sa cumpere un aparat de aer conditionat, trebuie mai intai sa se familiarizeze cu cele doua unitati: interioara si exterioara. Ambele sunt conectate cu ajutorul unui traseu frigorific care este vidat in prealabil. Inainte sa inceapa montajul, clientii trebuie sa tina cont de cateva aspecte:

  • Unitatea interna trebuie pozitionata astfel incat sa ofere un flux de aer cat mai uniform, ea situandu-se la o inaltime optima, pentru a raci /incalzi incaperea dorita in timp cat mai scurt.

Nu uitati: un AC indreptat direct catre ocupantii din incapere poate cauza reactii alergice, poate provoca apaitia unor raceli sau disconfort.

Expertii recomanda montajul la o distanta de 5-10 cm fata de plafon. Echipa noastra va ofera servicii de montaj profesional aer conditionat in locuinte si spatii comerciale   garantand suport si promptitudine oricarui client interesat, fie ca este vorba de instalarea unui sistem multisplit, duct, solutii de climatizare de perete, de tavan sau de tip convertibil etc.

Nu se recomanda plasarea aparatului la jumatatea peretelui. Daca puterea aparatului de aer conditionat este direct proportionala cu suprafata camerei, acesta va furniza un randament impecabil.

  • Pozitionarea unitatii externe

Unitatea externa se recomanda a fi amplasata pe peretii exterior ai cladirii, in apropierea ferestrelor, bineinteles fara a le obtura, astfel incat accesul sa se realizeze in cel mai simplu mod posibil in caz ca sunt necesare interventii sau mentenanta.

Un alt aspect vital il constituie instalarea corespunzatoare a furtunului de evacuare a condensului: preferabil este s ail pozitionati oblic fata de unitate, sa fie pastrat curat si desfundat pe intreaga perioada anului.

  • Lungimea traseului frigorific trebuie respectata pentru a favoriza cresterea randamentului. In acelasi timp, si consumul energetic este influentat de lungimea traseului frigorific.
  • Nu se recomanda amplasarea de AC-uri in bucatarii sau bai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *